ПРООН підтримує створення веб-сторінок міст Джанкой, Щолкіне і Калинівка

16.06.2009   07:55
Джанкой, Щолкіне (АР Крим) і Калинівка (Вінницька область), червень: Офіційні веб-сторінки міських рад міст Джанкой, Щолкіне і Калинівка почали роботу. Веб-сторінки створили завдяки Муніципальній програмі врядування та сталого розвитку, що впроваджується ПРООН за підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку. Нові веб-сторінки дозволять громадянам міст отримати універсальний доступ до інформації про роботу міських рад.

Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що впроваджується ПРООН (ПРООН/МПВСР) сприяє сприятливому середовищу для прозорої роботи органів місцевого самоврядування та залучення громад до процесу прийняття рішень на місцевому рівні.
 
Відповідно до Рекомендації №19 “Про участь громадян у місцевому громадському житті”, затвердженої Радою Європи у 2001 році, місцеве самоврядування повинно  дотримуватися принципів демократичної участі на місцевому рівні. У цьому документі йдеться про те, що місцеве самоврядування має надати громадянам рівний доступ до чіткої та повної інформації про справи, що стосуються громади, а також забезпечити дотримання прав членів громади щодо висловлення їхньої думки про найважливіші рішення, що впливають на їхнє майбутнє. Відповідно до цієї рекомендації, ПРООН/МПВСР підтримує міста-партнери у розбудові їхнього потенціалу через сучасні інформаційно-комунікаційні технології (IКT).
 
ІКТ допомагають підвищити рівень доступу громадян до інформації про діяльність міських рад, а також до важливої інформації у сфері місцевого самоврядування, спільного врядування, сталого розвитку, інвестицій, тощо. Починаючи з 2004 року, ПРООН/МПВСР надала таку допомогу 8 містам, серед яких Саки, Житомир, Новоград-Волинський, Галич, Кіровське, Могилів-Подільський, Кагарлик та Українка. В 2009 році, ПРООН/МПВСР підтримала створення веб-сторінок в м. Калинівка (http://kalynivka-rada.org.ua), Щолкіне (http://schelkino.org) та Джанкой (http://dzhankoi.org.ua).
 
Ця співпраця базувалася на принципах розподілу відповідальності та спів-фінансування. ПРООН/МПВСР підтримала створення офіційних веб-сторінок та їх розміщення в мережі Інтернет. Міста розробили структуру веб-сторінок, підготували інформацію для розміщення та призначили працівників, відповідальниз за адміністрацію веб-сторінок для забезпечення координації між відділами, оновлення інформації та наповнення сайту. Програма підтримала створення веб-сторінок та тренінги для службовців органів місцевого самоврядування та представників міст. Для розповсюдження досвіду у цій роботі, було розроблено та надруковано посібник по адміністрації веб-сторінок.
 
Розробка офіційних веб-сторінок сприяє встановленню прозорої системи управління. Також, вона сприяє розвитку демократії на місцевому рівні, вдосконаленню співпраці мешканців з місцевою владою, впровадженню широкої суспільної дискусії на тему демократичного громадянського суспільства, а також територіального самоврядування. Руслан Головко, керуючий справами виконавчого комітету Джанкойської міської ради сказав: «Створення веб-сторінки допомагає органу влади бути набагато ближче до членів територіальної громади, оперативно й об'єктивно висвітлювати діяльність міської ради і її виконавчого комітету. Варто підкреслити те, що упровадження ІКТ проекту, який є частиною діяльності МПВСР в рамках ПРООН для підтримки міських рад України, є дуже необхідним і своєчасним».
 
В 2009 році ПРООН/МПВСР продовжить надавати допомогу у створенні офіційних веб-сторінок містам-партнерам за підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку. Наразі, офіційні звернення щодо допомоги надійшли від селищ міського типу Зуя, Красногвардійский, Первомайське та Нижнєгорський (АР Крим).
.
Для отримання детальнішої інформації, звертайтесь, будь ласка, до Галини Гуленко, за тел. (+044) 501 42 03  або електронною поштою: galyna.gulenko at undp.org.ua
 
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/