Євпаторійська міська рада та Програма розвитку ООН співпрацюватимуть для покращення якості життя жителів міста

07.09.2009   13:35
Євпаторія, 4 вересня 2009: Міська влада м. Євпаторія та представники Програми розвитку ООН підписали Угоду про партнерство між ПРООН та Євпаторійською міською радою та ПРООН та Новоозернівською селищною радою у рамках проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування і сталого розвитку». Сторони домовились впроваджувати принципи сталого розвитку і допомагати розв’язувати пріоритетні проблеми місцевих громад, представлених їх організаціями.
Місто Євпаторія стало дев’ятим партнером в АР Крим Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН/МПВСР). До цього партнерами ПРООН/МПВСР в Криму стали 4 міста – Саки, Джанкой, Бахчисарай та Щолкіне і 4 селища міського типу – Красногвардійське, Нижньогірський, Зуя та Первомайське.
 
В підписанні договору і обговоренні перспектив співробітництва взяли участь Андрій Даниленко, Євпаторійський міський голова, Едуард Кугель, Заступник Євпаторійського міського голови, Роман Герасимчук, Новоозернівський селищний голова, Оксана Реміга, Старший програмний менеджер ПРООН в Україні, Ірина Скалій, Менеджер проекту ПРООН/МПВСР, Микола Смірнов, спеціаліст з розвитку демократичного врядування ПРООН/МПВСР.
 
Після підписання договору Едуард Кугель, заступник Євпаторійського міського голови сказав: «В період кризи, співробітництво з міжнародними організаціями є одним з дієвих методів розв’язання проблем у сфері міського господарства і системи освіти. Також наша успішна співпраця дозволить консолідувати громадськість і досягти реального результату в покращенні рівня життя жителів міста».
 
Євпаторійська міська рада ініціювала партнерство, яке передбачає покращення інституційного потенціалу міста на всіх рівнях та покращення ефективності роботи органів місцевої влади. Метою співпраці є надання підтримки місцевим громадам, недержавним організаціям, навчальних закладам, міській і селищній радам для мобілізації зусиль для розв’язання соціально-економічних і екологічних проблем.
 
В рамках договору, сторони підвищуватимуть ефективність роботи органів місцевого самоврядування, що надасть реальну можливість жителям міста брати участь в прозорому процесі планування і розв’язання соціально-економічних та екологічних проблем місцевих громад, враховуючи принципи сталого розвитку. Також, сторони зобов’язалися мобілізувати фінансові ресурси для реалізації програм і проектів, спрямованих на встановлення державно-приватних партнерств.
 
Для досягнення цілей угоди, заплановано наступні заходи:
  • Створення Муніципального відділу підтримки, який з часом стане міжгалузевим Ресурсним центром для підтримки ініціатив громад для сталого розвитку;
  • Впровадження принципів сталого розвитку;
  • Сприяння у створенні організацій громад (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, обслуговуючих кооперативів та громадських організацій);
  • Підтримка місцевих проектів сталого розвитку;
  • Проведення семінарів і тренінгів;
 
Після підписання угоди сторони висловили впевненість в успішній і плідній співпраці.
 
ПРООН/МПВСР успішно працює в АР Крим з 2007 року. В 2008 році за підтримки Програми, місцеві громади м. Саки реалізували 3 проекти на загальну суму більше 500 тис. грн., які покращили життя більше 600 мешканців міста. В 2009 році реалізуються 5 проектів в м. Саки, 3 проекти в м. Джанкой, які принесуть користь більше 3 тис. жителів цих міст. Також, планується реалізувати по 1 проекту в мм. Бахчисарай та Щолкіне.
 
Окрім підтримки проектів громад в АР Крим, ПРООН/МПВСР підтримує різноманітні заходи для розвитку потенціалу, таких як тренінги, обмінні візити та створення офіційних веб-сторінок міських рад.
 
За підтримки Програми, створені офіційні веб-сторінки міських рад міст Саки (www.saki-rada.gov.ua), Щолкіне (shelkino.org.ua) і  Джанкой (www.dzhankoi.org.ua). Веб-сторінки міст Бахчисарай і селищ Красногвардійське, Нижньогірський, Зуя та Первомайське почнуть працювати до кінця 2009 року.
 
ПРООН/МПВСР була започаткована у 2004 р. із метою сприяння розвитку місцевого самоврядування у містах України задля покращення рівня якості життя мешканців міст за рахунок впровадження механізмів самодопомоги. Програма співпрацює із громадянами, освітніми установами, місцевими неурядовими організаціями, малими підприємствами, місцевими органами самоврядування 23 міст та 5 селищ України та іншими партнерами громадського та приватного секторів на місцевому рівні щодо впровадження відповідних механізмів для забезпечення сталого розвитку. З 2004 по 2009 рр., ПРООН/МПВСР підтримала 200 проектів на загальну вартість 23,7 млн. грн. Для більш детальної інформації про роботу Програми, відвідайте http://msdp.undp.org.ua
  
Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка, www.msdp.undp.org.ua о Галини Гуленко, за тел. (+8044) 501 42 03 або електронною поштою: galyna.gulenko at undp.org.ua
 
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/