Місцеві громади в м. Джанкой реалізували три проекти за підтримки ПРООН

15.02.2010   08:46
Джанкой (АР Крим), 11 лютого: Три місцеві громади в м. Джанкой провели урочисте відкриття проектів, впроваджених за підтримки Джанкойської міської ради та Програми розвитку ООН. В 2009 році, не маючи змоги розв’язати місцеві проблеми за власний кошт, місцеві громади охоче взяли участь в проекті ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку». Сьогодні місцеві громади святкують завершення проектів у сфері енергозбереження та поліпшення навчального середовища, які значно покращили умови навчання в місцевих навчальних закладах.
 
В урочистому відкритті, що відбулося 11 лютого, взяли участь Григорій Іоффе, Перший заступник Голови Верховної Ради АР Крим, Валентин Синицький, Джанкойський міський голова, Оксана Реміга, Старший програмний менеджер ПРООН, Ірина Скалій, Менеджер проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» (ПРООН/МПВСР) та представники ПРООН/МПВСР.
 
На прес конференції Григорій Іоффе підкреслив, що кримська влада активно підтримує ініціативи ПРООН/МПВСР. «Від імені Верховної Ради і Ради міністрівАР Крим, я виражаю вдячність працівникам цієї Програми, а також всім, хто взяв в ній участь. Сподіваюсь, що саме в цьому ключі ми продовжимо нашу співпрацю в майбутньому», - сказав Перший заступник Голови Верховної Ради АР Крим.
 
ПРООН/МПВСР має 10 міст-партнерів в АР Крим та 28 по всій Україні. Джанкойська міська рада приєдналася до Проекту в 2007 році і створила Муніципальний відділ підтримки (МВП) для мобілізації місцевих громад задля покращання умов проживання членів громад.
 
Приміщення місцевої школи, міжшкільного навчально-виробничого комбінату та дитячого садочку вимагали негайної реконструкції, але коштів місцевого бюджету та внесків громад не вистачало. За сприяння МВП Джнакойської міської ради, члени громади обговорили та визначили пріоритети розвитку для покращення умов навчання та звернулися за підтримкою до ПРООН/МПВСР.
 
Впродовж 2009 року, місцеві громади реалізували три проекти у співпраці з ПРООН/МПВСР та Джанкойською міською радою загальною вартістю 466 тис. грн. Проекти принесли користь 1348 вигодонабувачам.
 
Громадська організація (ГО) «Доброє дєло» школи № 6 обрала пріоритетом капітальний ремонт спортивної зали. Вартість проекту складала 152800 грн., з них внесок членів організації громади - 17800 грн., внесок міської ради – 67500 грн., внесок ПРООН/МПВСР – 67500 грн. Проекти місцевих громад в АР Крим фінансуються за підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва.
 
Олександр Бочкала, директор школи-гімназії №6, закликає інші громади міста об’єднувати зусилля  для реалізації спільних проектів та ділиться досвідом: «Ініціатива має виходити від громади і  проект має бути ретельно  спланований перед початком реалізації. При виборі підрядника, треба враховувати не тільки цінову пропозицію, але й здатність підрядника виконувати всі необхідні види будівельних робіт, наявний досвід та власні ресурси для виконання проекту. Організації громади потрібна не лише фінансова підтримка, але й консультації спеціалістів в сфері законодавства та веденні технічного нагляду за якістю робіт».
 
ГО «Ритм» міжшкільного навчально-виробничого комбінату обрала пріоритетним завданням заміну старих вікон на енергоощадні. Попередній капітальний ремонт приміщень проводився 50 років назад, тому вікна та двері вичерпали свій фізичний ресурс.  В будівлі було важко контролювати належний температурний режим, що негативно впливало на навчальний процес Загальна вартість проекту склала 152336 грн., з яких внесок громадської організації – 17754 грн., 67291 грн. надала Міська рада, 67291 грн. – ПРООН.
 
Каналізаційна система дитячого садочку №38 вимагала негайної реконструкції, тому, що труби заіржавіли, зіпсувались і призводили до протікань і засмічення системи. Пріоритетом ГО «Топольок» дитячого садочку №38 було обрано реконструкцію туалетів та каналізаційної системи. Загальна вартість проекту склала 150596 грн., з яких внесок членів організації громади склав 15600 грн., внесок ПРООН та міської ради – по 67498 грн. Успішна реалізація проекту дозволила значно покращити  санітарно-гігієнічні умови і зменшила негативний вплив на дітей, що відвідують дитячий садок.
 
ПРООН/МПВСР проводила заходи для розвитку спроможності місцевої влади, громад та спеціалістів міської ради за допомогою проведення тренінгів, семінарів, ознайомчих візитів. Спеціалісти проекту провели тренінги зі створення ефективних організацій громад, запобігання ВІЛ/СНІДу та адміністрування веб-сторінок. Завдяки зусиллям МВП, місцеві громади заснували 15  організацій громад, що об’єднали 1300 мешканців міста.
  
ПРООН/МПВСР підтримала створення сучасної офіційної веб-сторінки Джанкойської міської ради (dzhankoi.org.ua), яка регулярно оновлюється інформацією про роботу міської ради та новинами.
 
ПРООН/МПВСР була започаткована у 2004 р. із метою сприяння розвитку місцевого самоврядування у містах України задля покращення рівня якості життя мешканців міст за рахунок впровадження механізмів самодопомоги. Програма співпрацює із організаціями громад, освітніми установами, місцевими неурядовими організаціями та місцевими органами самоврядування 23 міст та 5 селищ міського типу України та іншими партнерами громадського та приватного секторів на місцевому рівні щодо впровадження відповідних механізмів для забезпечення сталого розвитку.
 
З 2004 р. було підтримано 232 проектів місцевих громад загальною вартістю 26.3 млн. грн. Більше інформації про діяльність проекту: http://msdp.undp.org.ua
 
Більше фотографій з події можна переглянути в частині «Фотоматеріали» за посиланням http://msdp.undp.org.ua/index.php?photogallery=1&album_id=5
 
Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка, http://msdp.undp.org.ua до Галини Смірнової, за тел. (044) 2535068або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/