Базуючись на досвіді Швейцарії, міські голови пропонують підняти рівень залучення громадян до процесу прийняття рішень в містах України

10.09.2010   09:55
8 вересня, Ялта (АР Крим):  13 міських голів міст-партнерів взяли участь в  Координаційній зустрічі партнерів проекту для  вироблення рекомендацій та виявлення побажань щодо розвитку проекту на наступний рік. Під час зустрічі,учасники та учасниці навчальної поїздки до Швейцарської  Конфедерації обговорили досвід, отриманий під час поїздки та запропонували механізми його застосування  в Україні.
8 вересня проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» організував Координаційну зустріч партнерів проекту, в якій взяли участь Оксана Реміга, Старший програмний менеджер ПРООН, Олена Литвиненко, керівник проектів Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР, 13 міських голів міст-партнерів та їх представники. Національних партнерів проекту на цій зустрічі представляли Лариса Шереметьєва, начальниця відділу міжнародних зв’язків управління зовнішньоекономічної діяльності та міжнародних зв’язків Міністерства з питань житлово-комунального господарства України та Наталія Картушинська, Радниця Віце-прем’єр-міністра України Тихонова В.М.
 
В ході зустрічі учасники та учасниці поділилися досвідом, набутим під час поїздки для державних службовців вищого рангу та керівників органів місцевого самоврядування України до Швейцарії. Поїздка відбулась 28 червня-3 липня 2010 року за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Присутнім було презентовано  диск з матеріалами цієї поїздки (матеріали можна знайти на сайті в секції «Документи і видання»). 
 
Також за результатами поїздки підготовлено звіт, що містить відгуки учасників та план дій щодо застосування швейцарського досвіду в містах України в рамках Програми. Учасники та учасниці візиту до Швейцарії запропонували містам та регіонам України знайти власний шлях вирішення проблем поводження з твердими побутовими відходами, оскільки ще не існує чіткої державної політики з цього питання. Досвід Швейцарії може бути корисним для міст, зокрема застосування роздільного збору скла, паперу та металевих відходів, будівництво заводів для спалювання сміття, встановлення тарифів на переробку сміття.
 
Міжмуніципальна співпраця, на думку учасників, повинна активніше застосовуватися, при цьому потрібно поглиблювати двосторонні відносини між українськими та швейцарськими містами та між містами Сходу та Заходу України.
 
Юрій Гержов, Вознесенський міський голова зазначив, що Швейцарія є взірцем народної демократії, яка полягає в прямій і регулярній участі громадян в управлінні державою та місцевими питаннями за допомогою виборів і референдумів та наголосив, що саме цей досвід є корисним для України. На думку п. Гержова пріоритетами проекту на наступний рік мають стати енергозбереження, управління твердими побутовими відходами та проекти, спрямовані на охорону здоров’я жителів міст України.
Для вироблення рекомендацій для покращення роботи проекту, 13-25 вересня відбудеться оціночна місія Йорга Крістена, виконавчого директора компанії SKAT (Швейцарія), міжнародного консультанта у сфері децентралізації. В рамках місії, консультант відвідає міста-партнери Рівне, Львів та Долина та вивчить питання твердих побутових відходів. Рекомендації, вироблені консультантом, будуть поширені серед усіх партнерів проекту. 
 
Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка, до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 2535068 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/