Більше 25 місцевих посадовців з Західної України обмінялися досвідом з колегами зі Східної України

20.09.2010   11:20
16-18 вересня, Рубіжне (Луганська область): 25 міських голів та депутатів місцевих рад із Західної України взяли участь в обмінному візиті до міста Рубіжне. Під час візиту учасники та учасниці ознайомились з унікальним досвідом проведення конкурсу місцевих ініціатив за підтримки міської ради, впровадження основ споживчої освіти до навчальних планів загальноосвітніх шкіл, місцеву політику підтримки створення та розвитку ОСББ, активну роль та діяльність "Громадської ради при міському голові". Гості взяли участь у заходах традиційного свята територіальної громади "День сім’ї", що має 30-річну історію.
Візит організовано проектом ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. За останні роки в рамках підпроекту «Сприяння умовам спільного врядування та розвитку в містах України» було організовано вісім подібних візитів.
 
Візит, до міста Рубіжне зібрав 25 представників/представниць з міст Галич, Івано-Франківськ, Долина (Івано-Франківська область), Новоград-Волинський (Житомирська область), Калинівка, Тульчин, Могилів-Подільський (Вінницька область). Представники смт. Томашгород (Рівненська область) та Турка (Львівська область), які є партнерами проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» також взяли участь в візиті.
 
16 вересня делегація взяла участь в пленарному засіданні, на якому Анатолій Бусєнков, Рубіжанський міський голова ознайомив гостей з особливостями розвитку міста і територіальної громади, та представив досвід, отриманий під час проведеної Програмою навчальної поїздки до Швейцарської Конфедерації, а також розповів про перспективи запровадження прогресивних практик у містах України. В цей день гості взяли участь в круглому столі присвяченому залученню міської громади до вирішення питань місцевого значення, на якому було презентовано досвід м. Рубіжне та інших міст України.
 
Учасникам та учасницям візиту також було представлено досвід запровадження основ споживчої освіти у навчальних закладах міста під час зустрічі із громадою НСШ №1 та членами ГО «Відродження» та обговорення впровадження навчального курсу «Основи споживчої освіти».
 
Також, Рубіжанська міська рада презентувала місцеву політику по сприянню створенню та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Гості зустрілися із представниками ОСББ «Наш квартал», «Наш квартал-2», «Наш квартал-4» та дізнались про досвід реалізації проектів «Теплий під’їзд», що реалізовані за підтримки ПРООН/МПВСР.
 
Валентин Пічко, начальник відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями департаменту місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку і будівництва України зазначив, що в загальнодержавному масштабі досвід міста Рубіжне у співпраці з громадою буде дуже корисним. Також в обмінному візиті взяли участь Михайло Кипенко, Начальник відділу моніторингу реформування і розвитку ЖКГ департаменту стратегії, реформування та розвитку ЖКГ, Міністерство з питань житлово-комунального господарства та Зоя Виборна, головна спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями Департаменту регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабінету Міністрів України.
 
Місто Рубіжне є партнером проекту з 2007 року і в рамках співпраці реалізовано 6 проектів місцевих громад, і ще 4 проекти знаходяться на стадії реалізації.
 
Під час візиту представники мм. Рубіжне та Саки підписали угоду про міжмуніципальну співпрацю.
 
ПРООН/МПВСР була започаткована у 2004 р. із метою сприяння розвитку місцевого самоврядування у містах України задля покращення рівня якості життя мешканців міст за рахунок впровадження механізмів самодопомоги. Програма співпрацює із організаціями громад, освітніми установами, місцевими неурядовими організаціями та місцевими органами самоврядування 24 міста та 5 селищ міського типу України та іншими партнерами громадського та приватного секторів на місцевому рівні щодо впровадження відповідних механізмів для забезпечення сталого розвитку. З 2004 р. було підтримано 239 проектів місцевих громад загальною вартістю 27.3 млн. грн.
 
Більше інформації про діяльність проекту: http://msdp.undp.org.ua
 
Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка, до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 2535068 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/