За підтримки ПРООН обговорили проведення реформи місцевого самоврядування та визначили пріоритети на наступний рік

02.12.2010   13:45
Ялта (АР Крим), 29-30 листопада: Близько 70 учасників та учасниць, серед яких міські голови, представники Уряду України, Програми розвитку ООН та інших міжнародних організацій визначили пріоритети для реформи місцевого самоврядування та децентралізації в Україні. Учасники форуму ділилися кращими практиками та обговорювали перспективи проведення реформи житлово-комунального господарства, децентралізації влади та досягнення сталого розвитку в містах України.
Серед учасників засідання Національного форуму міст-партнерів  (НФМП) Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку»  (ПРООН/МПВСР) були міські голови та інші керівники органів місцевого самоврядування з 24 міст та селищ-партнерів,  національні партнери проекту, серед яких представники Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, Міністерства економіки України, Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування,  Секретаріату Кабінету Міністрів України, учасники від Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, Швейцарського бюро співробітництва та проектів, що фінансуються донорами.
 
Відкриваючи засідання форуму В’ячеслав Негода, Директор Департаменту регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабінету Міністрів України, сказав:  «Проект приніс величезну користь не лише містам-партнерам, адже за рахунок накопиченого досвіду, практикам і напрацьованим документам стало можливим поширювати досвід іншим містам. Уряд висловлює подяку зарубіжним партнерам проекту, бо без їх допомоги було б важко здійснювати таку роботу».
 
Робота проекту ПРООН/МПВСР спрямована на створення ефективних підходів і механізмів децентралізованого муніципального врядування для ефективного надання громадських послуг. На даному етапі, проект активно поширює досвід, накопичений за 6-річний період в 29 містах і селищах.
 
Цей проект мобілізує місцеві громади об’єднуватися, проявляти лідерство та самоуповноваження.  За шість років місцеві громади створили 519 організацій громад, членами яких є більше 100 тисяч мешканців міст.  Дуже важливо, що через навчальні заходи проект підвищує професійність службовців органів місцевого самоврядування та активістів громад. Загалом майже 11 тисяч осіб взяли участь у 406 навчальних заходах Проекту щодо різних аспектів децентралізації та ефективного місцевого самоврядування. Впродовж лише 2010 року в містах-партнерах створено 70 організацій громад, затверджено для реалізації 35 проектів  громад в 11 містах на суму 488 232 доларів США, що принесуть користь більше 25 тис. жителів міст.
 
З 2004 по 2010  роки проект підтримав 266 проектів місцевих громад на суму 3 781 тис. дол. США. Частина з цих проектів пов’язані з енергоефективністю та збереженням довкілля, серед таких проектів – реконструкція систем водовідведення, водопостачання, опалення, заміна вікон та ремонт туалетів в школах та дитячих садках. Іншу частину складають проекти соціального спрямування, наприклад, ремонт фасадів, спорудження спортивних майданчиків чи бюветів якісної питної води.  Реалізація цих проектів принесла користь 165 тис.  жителів міст.
Проект активно співпрацює з Міністерством з питань житлово-комунального господарства України. Здійснюється розробка навчальної програми для підвищення професійної кваліфікації членів ОСББ та організацій, які надають послуги з управління та утримання багатоквартирних будинків. Експерти проекту беруть участь в робочих групах міністерства з покращення існуючого законодавства, що регулює створення та функціонування ОСББ. Також, проект підтримав проведення Конгресу з інституційних та технічних аспектів реформи житлово-комунального господарства України (9-11 листопада, 2010 р.).
 
Для надання більшої сили голосу громад в містах України, проект співпрацює з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України. Цього року у містах-партнерах впроваджували Європейську стратегію інновацій, деякі міста зробили перші кроки для започаткування міжмуніципальної співпраці. Для ознайомлення партнерів проекту з практикою та міжнародним досвідом застосування міжмуніципальної співпраці 29 листопада проведено семінар з питань розвитку міжмуніципальної співпраці організований разом з Програмою Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні». Під час семінару міжнародними експертами був представлений досвід Німеччини, Албанії, Болгарії та Македонії у розв’язанні проблем фрагментації населених пунктів та покращенні якості послуг для населення.

В 2010 році проект розпочав співпрацю з Національною академією державного управління при Президентові України для перегляду навчальної програми “Децентралізація та ефективне місцеве самоврядування”  (разом з проектом “Підтримка децентралізації в Україні” (“DesPro”), що впроваджується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва).
 
Завдяки Проекту, в містах-партнерах покращується якість муніципальних послуг та управління.  Надано підтримку 5 міським у розробці проектних пропозицій по системі управління якістю та їх реалізації (Вознесенськ, Долина, Кіровське, Новоград-Волинський, Львів).
 
В ході дискусій та презентацій, учасники та учасниці виробили рекомендації, що будуть враховані керівництвом ПРООН/МПВСР та донорськими агенціями для покращення реалізації Програми та принесення максимальної користі громадянам України.
 
Учасники та учасниці форуму подякували Головуючому НФМП, Богдану Білику, начальнику відділу економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, за керівництво роботою форуму міст-партнерів в 2010 р. Новим Головуючим НФМП на 2011 рік був обраний Валерій Весняний, Тульчинський міський голова.
 
Партнерами ПРООН/МПВСР є Бахчисарай (АР Крим), Вінниця, Вознесенськ (Миколаївська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Гола Пристань (Херсонська обл.), Джанкой (АР Крим), Долина (Івано-Франківська обл.), Євпаторія (АР Крим), Житомир, Зуя (смт АР Крим), Івано-Франківськ, Кагарлик (Київська обл.), Калинівка (Вінницька обл.), Кіровське (Донецька обл.), Львів, Миколаїв, Могилів-Подільський (Вінницька обл.), Новоозерне (АР Крим), Нововолинськ (Волинська обл.), Новоград-Волинський (Житомирська обл.), Первомайське (смт АР Крим), Рівне, Рубіжне (Луганська обл.), Саки (Ар Крим), Тульчин (Вінницька обл.), Українка (Київська обл.), Щолкіне (АР Крим), Нижньогірський (смт  АР Крим), Красногвардійське (смт АР Крим).
 
Презентації учасників та учасниць можна переглянути на веб-сторінці ПРООН/МПВСР в секції «Документи та видання проекту».
 
За детальнішою інформацією, будь-ласка, звертайтеся до Галини Смірнової за телефоном у Києві: (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/