Житомирська та Новоград-Волинська міські ради та Програма розвитку ООН визначили перспективні напрямки співпраці на 2011 рік

02.02.2011   15:01
Житомир – Новоград-Волинський (Житомирська область), 27-28 січня: Представники проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» та Житомирської та Новоград-Волинської міських рад обговорили перспективні напрямки співпраці на 2011 рік. В ході зустрічі з міськими головами було урочисто підписано поправки до «Угоди про партнерство» між ПРООН та міськими радами. Згідно до Угоди, сторони домовились надавати підтримку організаціям громад міст для спільного розв’язання соціально-економічних та екологічних проблем та підвищувати ефективність роботи місцевих органів влади.
Пріоритетами ПРООН/МПВСР на 2011 рік є підтримка закріплення підходу активної участі громад у прийнятті рішень щодо місцевого розвитку через розробку місцевих нормативно-правових актів, сприяння містам-партнерам у питаннях реформування житлово-комунального господарства на місцевому рівні, підтримка проектів та ініціатив у сфері енергозбереження, розробка програм та передача досвіду щодо участі громад в місцевому самоврядуванні через проведення референдумів, проведення навчання для новообраних депутатів місцевих рад з питань стратегічного та оперативного планування місцевого розвитку та залучення громад до управління місцевим розвитком. Проект сприятиме формуванню організацій громад (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), обслуговуючих кооперативів та громадських організацій та їх мереж) та проводитиме тренінги для активістів місцевих громад.
 
Місто Житомир стало одним з трьох пілотних міст-партнерів ПРООН/МПВСР в 2004 році, а в 2011 році місцева влада висловила бажання поглибити співпрацю з метою мобілізації місцевих громад для розв’язання проблем місцевого розвитку. В 2004 році, проект підтримав реалізацію 6 проектів місцевих громад, спрямованих на ремонт систем водопостачання та опалення. Загальна вартість проектів становила 566, 6 тис. грн., з яких 230 тис. грн. внесено міською радою, 230 тис. грн. внесено ПРООН , 50,7 тис. грн. внесено місцевими громадами та 9,9 тис. грн. внесено третіми сторонами. Проекти принесли користь 1300 мешканцям міста.
 
Однією з умов партнерства було створення в місті муніципального відділу підтримки, який мав працювати з місцевими громадами та надавати інформаційну підтримку для створення організацій громад та участі в проекті. У Житомирі створено Управління муніципального розвитку, яке успішно надає підтримку ініціативним групам по створенню ОСББ та правлінням і членам вже існуючих об’єднань. Робота Управління значно активізувала створення ОСББ в місті та сприяла усвідомленню мешканцями багатоповерхівок міста відповідальності за власне майно. Досвід створення Управління став однією з історій успіху публікації «Історії успіху. До кращого життя – власними силами. Досвід українських міст» (2010), що описує досвід 16 міст-партнерів проекту. 
 
В зустрічі по обговоренню пріоритетів співпраці ПРООН/МПВСР та міської ради взяли участь Володимир Дебой, Житомирський міський голова; Микола Боровець, заступник Житомирського міського голови; Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР; Олександр Круківський, муніципальний координатор проекту в м. Житомир; Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з питань врядування та сталого розвитку та працівники муніципального відділу підтримки.
 
Під час зустрічі сторони урочисто підписали поправку до «Угоди про партнерство», метою якої є зміцнення інституційного потенціалу учасників місцевого розвитку на всіх рівнях. В рамках співпраці, ПРООН проводитиме навчально-виховну роботу серед школярів з питань поводження з твердими побутовими відходами, роботу з депутатським корпусом та керівним складом міської ради з питань енергозебережння. Також, проект підтримуватиме розробку програми реформування житлово-комунального господарства на рівні міста та створення і функціонування ОСББ, в тому числі через проведення тренінгів для активістів громад та депутатів міської ради.
 
Місто Новоград-Волинський є партнером Програми з 2005 року. В рамках співпраці, місто повністю реформувало житлово-комунальне господарство застосовуючи підхід  до місцевого розвитку за участю громад. Проект надав підтримку 17-ти громадам у виконанні проектів для місцевого сталого розвитку на загальну суму 2,5 млн. грн., які принесли безпосередню користь понад 28 тисячам жителів міста та виявили визначні результати партнерства місцевих органів влади, підприємців та міжнародних донорів із громадами в цьому регіоні. Технічна допомога Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй Новоград-Волинській міській раді доповнювалася підтримкою двох багатосторонніх донорів – Швейцарської Конфедерації  та Посольства Королівства Норвегії в Україні.
 
В зустрічі по обговоренню пріоритетів співпраці ПРООН/МПВСР та міської ради взяли участь Володимир Загривий, Новоград-Волинський міський голова; Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР; Ірина Гудзь, начальниця відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій Новоград-Волинської міської ради; Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з питань врядування та сталого розвитку, працівники муніципального відділу підтримки та представники ЗМІ.
 
Під час зустрічі сторони урочисто підписали поправку до «Угоди про партнерство». В рамках співпраці, ПРООН надаватиме підтримку місцевому житлово-комунальному господарству, спів фінансуватиме проекти громад. На прохання місцевої влади, проект також проводитиме тренінги для депутатів щодо актуальних питань місцевого самоврядування та тренінги для громад щодо управління житлово-комунальним фондом.
 
За детальнішою інформацією, будь-ласка, звертайтеся до Галини Смірнової за телефоном у Києві: (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/