Анонс конференції «Smart city: електронні технології для забезпечення розвитку локальної демократії та сталого міського розвитку»

10.07.2012   11:32

 

26-27 липня в м. Вінниця відбудеться  конференція за участю міжнародних експертів «Smart city: електронні технології для забезпечення розвитку локальної демократії та сталого міського розвитку». Конференцію організовують проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» у співпраці із Вінницькою міською радою, Асоціацією «Міста електронного врядування України» та КП «Інститут розвитку міст». Метою заходу є ознайомлення міст із концепцією «розумних міст» (Smart City), узагальнення напрацьованого досвіду, обміну кращими практиками між містами та стимулювання до пошуку можливостей формування у містах інтегральних підходів до міського розвитку.

 

Традиційно міста визначають як «smart city», якщо на місцевому рівні інвестиції в людський та соціальний капітал, а також в традиційні (транспорт) та сучасні (ІТ) інфраструктури комунікацій сприяють сталому економічному розвитку  і високому рівню життя при розумному управлінню природними ресурсами та  розвитку управління за широкої участі громадян. Ідеологія Smart city виражає прагнення до поєднання сучасних підходів до розвитку міст (забезпечення сталого розвитку, розвиток місцевої демократії, переорієнтацію на розвиток людського та соціального капіталу) на основі можливостей сучасних електронних технологій.

 

Такий підхід є надзвичайно актуальним для сучасних українських міст, які сьогодні в більшості знаходяться в пошуку нових підходів до вирішення економічних, соціальних, інфраструктурних проблем, забезпечення розвитку місцевого самоврядування і в кінцевому рахунку – до управління міським розвитком в цілому, особливо – в контексті рішень конференції з питань сталого розвитку Ріо+20. При цьому відбувається також активне впровадження органами місцевого самоврядування в своїй діяльності сучасних ІТ технологій. На рівні окремих міст є чимало впроваджених інноваційних практик в різних сферах.

 

Запланована конференція включатиме обговорення таких тем:

 

·      впровадження електронних технологій в сфері взаємодії влади і мешканців міста (організація надання адміністративних послуг, колл-центрів, створення інтерактивних веб-порталів тощо);

·      впровадження електронних технологій для оптимізації роботи органів місцевого самоврядування (внутрішні портали, електронний документообіг тощо);

·      використання електронних технологій для вирішення інфраструктурних проблем (автоматизовані системи керування дорожнім рухом, електронні технології в ЖКГ і енергозбереженні,  проекти «безпечного міста» тощо);

·      можливості електронних технологій для покращення соціальних послуг (електронна картка пацієнта, автоматизована система нарахування субсидій тощо);

·      створення інтегральних платформ для оптимізація управління міським розвитком (GIS- системи тощо).

 

Учасники конференції також зможуть на практиці ознайомитись із практикою Вінницької міської ради у запровадженні інновацій в сфері міського розвитку на основі використання електронних технологій.

 

З організаційних питань звертайтесь  до Олени Урсу, експерта з врядування та сталого розвитку ПРООН/МПВСР, olena.ursu@undp.org Teл.: (044) 584-34-75, Факс.: (044) 584-34-76. 


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel