Мінрегіон схвалив типові навчальні програми для ОСББ, розроблені ПРООН/МПВСР

27.08.2012   16:32

 

З 2009 року  в Україні діє Загальнодержавна програма реформування житлово-комунального господарства, що передбачає запровадження ефективніших форм управління багатоквартирними житловими будинками.  Планується, що до 2014 р. значна частина багатоквартирних будинків управлятимуться ОСББ.

В Україні створено близько 14 тисяч ОСББ, втім багато з них стикаються з складнощами у своїй роботі. Зокрема, браком знань щодо ефективного ведення діяльності ОСББ, експлуатації та обслуговування будинку, юридичних та бухгалтерських аспектів діяльності ОСББ. До сьогодні в Україні не було освітньо-професійної програми  для голів та членів правління ОСББ, а також для управителів будинків.

У зв’язку з цим Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  визначило за необхідне розробити та запровадити типові освітні програми, спрямовані на здобуття кваліфікації «Управитель багатоквартирного житлового будинку» та  підвищення кваліфікації голів та/або членів правлінь ОСББ.

Виконання цього завдання підтримав проект ПРООН/МПВСР, оскільки воно відповідає пріоритетним напрямкам роботи проекту. За 8 років роботи, проект підтримав більше 180 проектів громад жителів, проводив навчальні семінари та надавав консультації діючим ОСББ.  

15 серпня відбулося засідання секції житлово-комунального господарства Науково-технічної ради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. На засіданні навчальні програми презентували Леонід Туловський, експерт з контролю якості ПРООН/МПВСР та Наталія Балдич, доцент кафедри управління національним господарством Національної академії державного управління при Президентові України, яка була залучена ПРООН для розробки освітньо-професійних програм.

Члени секції вирішили схвалити проекти навчальних програм підвищення кваліфікації голів і/або членів правлінь ОСББ та управителів багатоквартирних житлових будинків, а також, доручили Департаменту житлової політики Мінрегіону України доопрацьовані навчальні програми направити на експертизу до вищих навчальних закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців для житлово-комунального господарства.

Обидві освітні програми, після їх затвердження Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, будуть включені до переліку програм основних навчальних закладів, які надають в Україні післядипломну освіту.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark