ПРООН сприяє впровадженню в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» через створення веб-порталу Ініціативи

25.10.2012   17:18

 

25-26 жовтня, Київ:  «Інформаційне суспільство в Україні» - цю надзвичайно актуальну тему обговорювали на Міжнародному науковому конгресі близько 450 учасників.  Конгрес організовано Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України за організаційної підтримки  Національного центру електронного врядування, державного підприємства «Державний центр інформаційних ресурсів України» та Програми розвитку ООН. В ході конгресу було анонсовано та представлено прототип веб-порталу Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», створюваного за підтримки ПРООН.

Головна мета Конгресу – утворення провідного майданчика для обговорення сучасного стану інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та перспектив участі України у світовому ринку ІКТ.

Учасників Конгресу у відео зверненні привітав Микола Азаров, Прем’єр-міністр України. Володимир Семиноженко, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації висловив впевненість в тому, що  Уряд , економіка і громадяни України зацікавлені у максимальній відкритості, яка сприяє ефективності і конкурентоздатності України, саме тому міжнародна ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» є  важливою для України.

Елена Панова, Заступник Директора Представництва ПРООН зазначила, що  інформаційно-комунікаційні технології надають інструменти для досягнення сталого людського розвитку і рівності, оскільки надають послуги найбільш маргінальним групам населення та покращують прозорість та підзвітність.   Втім, лише розвиток ІКТ  не гарантує сталого людського розвитку. Необхідно розробити належне законодавство та практики. Зберігається розрив між містом і селом, що створює серйозні перешкоди для досягнення бідних та вразливих верств населення.   

Також, Заступник Директора Представництва ПРООН  проінформувала про спільні зусилля Державного агентства з питань  науки, інновацій та інформатизації України та  ПРООН  у створенні веб-порталу Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Цей портал стане потужним інструментом для поширення інформації, що стосується Ініціативи і залучення суспільства до процесу прийняття рішень.

Під час Конгресу працюють секції: «Державна політика у сфері розвитку ІКТ та інформаційного суспільства в Україні», «Партнерство «Відкритий Уряд», «ІКТ-інфраструктура», «Е-урядування: проблеми, досягнення», «Розвиток індустрії ІКТ. Взаємодія держави та бізнесу». Також, проходить експозиція новітніх рішень у сфері ІКТ провідних вітчизняних та зарубіжних ІТ-компаній.

Партнерство «Відкритий уряд» - це багатостороння ініціатива, офіційно запроваджена 20 вересня 2011 року, метою якої є забезпечення виконання урядами конкретних зобов'язань щодо сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах державного управління, боротьба з корупцією та використання нових технологій для покращення державного управління. Україна стала однією з 55 країн, що приєдналися до Ініціативи.

На секції, яка присвячена Ініціативі, учасники відсвітлювали питання її впровадження, обговорювали виклики та успіхи, знайомилися із досвідом реалізації в регіонах України, виконанням Плану дій, зокрема впровадження ініціативи «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» спільно із програмою «Бібліоміст» та пілотного проекту «Електронний регіон – Електронна Дніпропетровщина».

В рамках цієї секції учасники побачили відео звернення Рауля Замбрано, Старшого радника з політики розвитку ІКТ Програми розвитку ООН з Нью-Йорка. Рауль Замбрано наголосив на ключових елементах Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» - прозорості, підзвітності  та участі, які також є принципами демократичного врядування, та ІКТ, що робить участь можливою.

Олена Урсу, експерт з урядування та сталого розвитку проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» представила роботу проекту, спрямовану на впровадження елементів е-врядування в 29 містах-партнерах. Така робота включає створення офіційних веб-сторінок міських рад, впровадження систем управління якістю муніципальних послуг/ISO, створення Центрів надання адміністративних послуг, впровадження електронного документообігу та підтримка веб проектів, що базуються на краудсорсингу.

Організатори представили для обговорення прототип офіційного веб-порталу Ініціативи, створеного за підтримки ПРООН.  Веб-портал містить комунікаційний хаб (форум для зареєстрованих користувачів для проведення дискусії на робочі теми або відкритої дискусії),  розділи «Блоги», «Про Ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», «Новини», «Нормативні документи», «Бібліотека» та інші.

Конгрес відвідало понад 450 учасників, серед яких – представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки та оборони України, міністерств та інших центральних і регіональних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Національної академії наук України, вищих навчальних закладів, бібліотек, організацій та підприємств, громадських організацій, а також представники посольств, торгових місій та міжнародних організацій.

Ознайомитись з інформаційними матеріалами можна на веб-сайті Конгресу.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark