У Львові проходить засідання Національного форуму міст-партнерів ПРООН

11.12.2012   22:46

10-12 грудня: У Львові на засідання Національного форуму міст-партнерів  (НФМП) Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку»  (ПРООН/МПВСР)  зібралися більше 75 учасників та учасниць, серед яких міські голови, представники Уряду України, Комітету ВРУ з державного будівництва та місцевого самоврядування, асоціацій органів місцевого самоврядування, Програми розвитку ООН та інших міжнародних організацій. Учасники форуму діляться кращими практиками та обговорюють перспективи проведення реформи житлово-комунального господарства, децентралізації влади та досягнення сталого розвитку в містах України.

 

За підтримки Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», у містах-партнерах впроваджуються механізми залучення мешканців до процесу прийняття рішень щодо місцевого розвитку задля вирішення типових проблем міст.  В усіх містах-партнерах створено муніципальні відділи підтримки громадських ініціатив, персонал яких постійно проходить підвищення кваліфікації через тренінги, навчальні поїздки та консультації.

 

Учасників та учасниць форуму привітав у відеозверненні Олександр Аліпов, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Володимир Хомко, міський голова Рівного, головуючий Національного форуму 29 міст-партнерів проекту ПРООН/МПВСР  привітав учасників форуму і зауважив: «Такі проекти є дуже важливі з точки зору зміни ментальності людей. Люди відчули смак робити щось разом з владою, і коли від цього є результат. Якщо люди зрозуміють, що вони це можуть і хочуть, а влада зацікавлена допомогти, то тоді буде інше суспільство і у Львові, і у Рівному».

За словами Елени Панової, заступника директора Представництва ПРООН  в Україні, співпраця  з Львовом триватиме і надалі. «Ми віримо, що Львів зможе стати ресурсним містом, яке ділитиметься досвідом з іншими містами України у  сфері  проведення моніторингу, нагляду та контролю за наданням адміністративних послуг. Буде розпочато спільний проект ПРООН та Львівської міської ради за підтримки ЄС щодо надання адміністративних послуг, підвищення спроможності громадських організацій здійснювати моніторинг, контроль за наданням адміністративних послуг».

 

 

 

Оксана Реміга, старший програмний менеджер ПРООН  представила основні напрямки підтримки сталого розвтику міст ПРООН в Україні. 

 

Ірина Скалій,  менеджер проекту розповіла про досягнення проекту ПРООН/МПВСР в 2012 та про плани на 2013 р. 

 

 

 

Як мешканці міст можуть вплинути на покращення якості муніципальних послуг у співпраці з міською владою - такою була тема прес-конференції, що відбулась у Львові 10 грудня. В прес-конференції взяли участь Елена Панова, Заступниця Директора Представництва ПРООН в Україні; Володимир Хомко, Рівненський міський голова, Головуючий Національного форуму 29 міст-партнерів проекту ПРООН /МПВСР, Андрій Москаленко, директор департаменту "Адміністрація міського голови".
 

Проект надає всебічну підтримку органам місцевого самоврядування для мобілізації громадян через мотивування їх до створення організацій громад (ОСББ, ОСН, громадські організації навчальних закладів та їхні мережі) та розвитку спроможності цих організацій громад вирішувати проблеми місцевого розвитку.

Робота проекту ПРООН/МПВСР спрямована на запровадження ефективних підходів і механізмів децентралізованого врядування для ефективного надання муніципальних послуг. На даному етапі, проект активно поширює досвід, накопичений за 8-річний період в 29 містах і селищах партнерах.

 

Проект мобілізує місцеві громади об’єднуватися та спільними зусиллями вирішувати свої пріоритетні проблеми.  За вісім років місцеві громади створили 660 організацій, членами яких є більше 214 тисяч мешканців міст.  Дуже важливо, що через навчальні заходи проект покращує професійні навички службовців органів місцевого самоврядування та активістів громад. Загалом майже 14 тисяч осіб взяли участь у 500 навчальних заходах Проекту щодо різних аспектів ефективного місцевого самоврядування.

 

Впродовж лише 2012 року підтримано 22 проекти громад на загальну суму 2.74 млн. грн.  у містах Рівне, Євпаторія, Джанкой, Саки, Вознесенськ, Гола Пристань, Нововолинськ, Тульчин, Долина, Рубіжне, Івано-Франківьк, Новоград-Волинський та с. Літочки. Безпосередню користь від реалізації проектів  в рамках МПВСР отримають 3630  громадян міст, у тому числі 1217 чоловіків , 1517 жінок та 896  дітей.

 

Досвід проекту в містах-партнерах свідчить, що ефективність місцевого самоврядування значно підвищується завдяки впровадженню систем управління якістю при наданні муніципальних послуг у відповідності до ISO 9001:2008, електронного документообігу в міських радах та їхніх виконавчих органах, створенню Центрів надання адміністративних послуг. Також, залученню громадян сприяє створення інтерактивних офіційних веб-сайтів міських рад та запровадження он-лайн сервісів.

 

За підтримки ПРООН /МПВСР систему управління якістю  при наданні муніципальних послуг (СУЯ) в 2011-2012 рр. впроваджено в м. Львів та впроваджують в м. Бахчисарай, а е-документообіг впроваджено в мм Вознесенськ та Долина. У Вознесенську також створено Центр надання адміністративних послуг. В  2012 році проведено дослідження «Впровадження систем управління якістю при наданні муніципальних послуг у відповідності до вимог ISO 9001:2008:  існуючі практики та напрями удосконалення». 

 

ПРООН/МПВСР надає підтримку розвитку житлового сектору в Україні шляхом мотивування громадян до створення ОСББ та надання малих грантів на реалізацію їхніх інфраструктурних проектів. Для підвищення обізнаності громадян щодо реформи житлово-комунального господарства через створення ОСББ  у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства проведено конкурс для журналістів на краще висвітлення історій успіху ОСББ. Для участі в конкурсі отримано 20 статей, 10 відео сюжетів та 2 радіо записи.  На форумі було  нагороджено переможців конкурсу.

 

У співпраці з Мінрегіоном також створено соціальний відеоролик, який буде представлено під час форуму. Ціль ролику -  змусити мешканців багатоквартирних будинків усвідомити, що під’їзд, коридор – це також їх власність, а не тільки їх квартира.  Цей ролик можна використовувати для заохочення мешканців до створення ОСББ.  

 

Павло Козирєв, міський голова м. Українка, був обраний Головуючим у Національному форумі міст-партнерів у 2013 році. 

 

Короткий буклет про результати проекту в 2012 році можна переглянути тут 

 

Фотографії розміщено на сторінці Facebook.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел.  (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua

 

 


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel