За підтримки ПРООН створюється портал управління знаннями «Ми розвиваємо електронне урядування»

07.06.2013   11:39

Електронне урядування все ширше впроваджується в органах державної влади і місцевого самоврядування в Україні. Системні плани впровадити е-врядування на національному рівні були проголошені в Концепції розвитку е-врядування в грудні 2010 р. В Україні було створено Національний центр е-врядування  для сприяння впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в щоденну практику органів державної влади в Україні.

У вересні 2011 року, Уряд України приєднався до Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» з метою підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, підтримки залучення інститутів громадянського суспільства до формування державної політики, впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні. Національним центром електронного урядування України за підтримки Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, Державного підприємства «Державний центр інформаційних ресурсів України» та Програми розвитку ООН в Україні створено офіційний веб-сайт про реалізацію Ініціативи, який презентовано на Міжнародному науковому конгресі «Інформаційне суспільство в Україні» 25 жовтня 2012 року в м. Києві.

 

В Україні давно назріла потреба задокументувати кращі практики в сфері е-врядування і жодного консолідованого ресурсу, який би акумулював інформацію з цієї теми, не було. Тому створення порталу знань стало одним із завдань у рамках реалізації Плану дій та заходів Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Виконання даного завдання підтримала Програма розвитку ООН в Україні. Метою роботи порталу є створення професійної соціальної мережі для допомоги практикам у сфері е-врядування обмінюватися досвідом, кращими практиками,  уроками, засвоєними в ході  впровадження інноваційних практик урядування як основи для впровадження е-урядування і кращих практик на місцевому рівні.  Портал надасть можливість спеціалістам знаходити, обмінюватися та обговорювати інформацію, пов’язану з їх професійною діяльністю. Також, він стане платформою для спілкування з громадянами, в процесі якого думки громадян щодо запропонованих напрямків політики будуть критерієм для підтримки цих практик. Планується, що Портал також забезпечуватиме  накопичення та систематизацію кращих практик та технологій е-врядування через створення «Депозитарію кращих практик», ефективний пошук інформації за контекстом, галуззю, регіоном, ключовими словами.  Фахівці отримають можливість брати участь в роботі спільнот практиків,  публікувати  документи, аудіо- та відео-матеріали та навчатися дистанційно.

Основними групами користувачів стануть державні службовці, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, навчальні заклади, ЗМІ, громади, українські та міжнародні експерти.

Запрошуємо майбутніх користувачів порталу, фахівців, представників органів державної влади та місцевого самоврядування висловити пропозиції щодо бажаних функцій, розділів та можливостей майбутнього Порталу. Надсилайте пропозиції Галині Смірновій, спеціалісту з моніторингу та зв'язків ПРООН/МПВСР електронною поштою, E-mail: galyna.smirnova@undp.org  або за телефоном (044) 5843475.


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel