Гіперлокальна соціальна мережа як платформа для вироблення рішень: новий проект у Вінниці за підтримки ПРООН

17.07.2013   16:53

16 липня, м. Вінниця: Мешканці та місцева влада м. Вінниця дуже скоро матимуть змогу скористатися веб-платформою для дискусій, яку розроблять у рамках проекту «Гіперлокальна соціальна мережа у Вінниці: від форумів скарг до платформи для вироблення рішень". Проект виконуватиметься у партнерстві з ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Вінницькою міською радою та інформаційним ресурсом «MyVin» за підтримки Братиславського регіонального центру ПРООН.

 

Українське місто Вінниця - визнаний лідер у сфері електронного врядування в Україні. Починаючи з 2006 року місцева влада почала заохочувати місцевих жителів повідомляти про свої проблеми та надсилати запити через веб-ресурс «MyVin» http://www.myvin.com.ua (4 тис. відвідувачів в день, 20 тис. відвідувань сторінки, близько 2-х тис. звернень до міського голови на рік) та розділ офіційної сторінки Вінницької міської ради http://map.vmr.gov.ua (2400 офіційних звернень до міського голови на рік). Незважаючи на значну кількість звернень громадян та онлайн взаємодію з місцевою владою, майже всі звернення - це скарги громадян та очікування, що проблему буде вирішено міської владою без участі громадян у процесі вироблення та впровадження рішень.

 

 Проект «Гіперлокальна соціальна мережа в Вінниці: від форумів скарг до платформи для вироблення рішень» має на меті розвинути  культуру діалогу в громаді, залучити активних користувачів соціальних мереж до обговорення стану місцевого розвитку, а також визначати нових лідерів громад та сприяти новим місцевим ініціативам. «Гіперлокальний» у даному контексті означає, що інформація спрямована на конкретно визначену громаду і стосується проблем її членів.

Цей проект було ініційовано ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (ГО ПАРР) у партнерстві з Вінницькою міською радою та інформаційним ресурсом «MyVin». Проект був обраний на конкурсі, організованому Братиславським регіональним центром ПРООН, серед 52 ініціатив з різних країн регіону. ГО ПАРР у рамках проекту розробить технічну частину платформи, інтегрує її в соціальні мережі, заохочуватиме дискусії соціальних груп і громад. Вінницька міська рада поширюватиме інформацію про проект через комунальні ЗМІ, міські канали комунікацій (веб-сайти, реклама у громадському транспорті, навчальних закладах та ін.). Інформаційний ресурс «MyVin» зробить свій внесок через формування змісту платформи та її інтеграцію з базами даних геоінформаційних систем. Загальна вартість проекту становитиме  40 тис. дол., що співфінансується всіма сторонами, включаючи Братиславський регіональний центр ПРООН.

 

«Натхненням для створення нашого проекту була ідея існуючих соціальних мереж для сусідів, таких як NextdoorтаSosedi.ru.  Це платформи для діалогу місцевої влади, мешканців, представників ЗМІ та бізнесу для спільного вирішення сусідських проблем. Ми маємо сподівання, що робота цього проекту допоможе Вінницький міській раді отримати інноваційні ідеї для вирішення проблем  від мешканців міста, посадовці матимуть змогу налагодити безпосередні контакти з виборцями, зрозуміти та більш ефективно задовольнити їх вимоги, ідентифікувати та підтримати дійсно цінні ініціативи розвитку, покращити планування за принципом знизу-вгору на рівні міста. Приватні підприємці матимуть змогу почути своїх клієнтів та забезпечити  їх продуктами/ послугами, які найкраще задовольнятимуть потреби клієнтів», - каже Олег Левченко, виконавчий директор ГО ПАРР, ініціатор проекту.

 

За даними місцевих партнерів-ініціаторів проекту, запровадження гіперлокальної соціальної мережі допоможе налагодити зв’язок із цільовою аудиторією мешканців м. Вінниця, які користуються інтернетом (57% населення міста). Якщо цей проект стане успішним, його можна відтворити в інших містах України.

 

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Олени Урсу, менеджера проекту ЄС/ПРООН "Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг" за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiye
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiye