Національний форум міст-партнерів ПРООН/МПВСР приймає нових членів

14.07.2006   13:51
13 липня 2006 р. було проведено робоче засідання Національного форуму міст-партнерів (НФМП) за участю 14 представників 9 партнерських міських рад ПРООН/МПВСР, С.Волкова, старшого програмного менеджера ПРООН, Й.Крістена, Х.Остеррідера, міжнародних експертів, В.Росіхіної, консультанта у сфері політики, В.Негоди, М.Рубчака, представників Української асоціації місцевих та регіональних влад, та членів команди ПРООН/МПВСР.

Даний Форум був створений 3 пілотними містами партнерами ПРООН/МПВСР – Івано-Франківськ, Рівне та Житомир – у лютому 2005 р. із головною метою покращити міжміську співпрацю задля забезпечення заходів зі сталого розвитку на місцях, визначити законодавчі/юридичні положення, котрі потребують змін, підтримати нові варіанти законодавчого/правового сприяння та покращити становище місцевих зацікавлених сторін в контексті сталого розвитку на території міст.

Зустріч відкрила п. З.Федорук, заступник Івано-Франківського міського голови із економічних питань та головуюча Форуму, як привітала учасників та коротко розповіла їм про досягнення Програми на місцевому та національному рівнях за період головування у Форумі. П. С. Волков, старший програмний менеджер ПРООН, виразив задоволення керівництва ПРООН прогресом заходів Програми, подякував містам-партнерам за їхні зусилля у прискоренні партисипативного врядування на місцевому рівні, та наголосив на необхідності приділення міськими радами більшої уваги активізації громад та мобілізації ресурсів із метою виконання власних фінансових зобов’язань у частині співфінансування.

У ході зустрічі, п. Х. Остеррідер, консультант із політики Братиславського регіонального центру ПРООН, представив учасникам питання міжміської співпраці та висвітлив можливі шляхи встановлення партнерства із іншими містами в Україні та за кордоном. П.Й.Крістен, експерт Швейцарського бюро співробітництва та незалежний консультант ПРООН, поділився своїм спостереженнями та враженнями від ПРООН/МПВСР на основі 2-х попередніх місій. Він надав цінні рекомендації щодо того, яким чином ефективність Програми можна підвищити на місцевому та національному рівнях. П. В. Росіхіна, консультант ПРООН/МПВСР із політики, підсумувала головні висновки 3 досліджень у сфері політики, проведених Програмою у 2006 р., зокрема, щодо політики підтримки муніципального врядування для сталого розвитку.

Під час робочої сесії Форуму, представники пілотних міст одноголосно проголосували за прийняття міст Новоград-Волинський, Галич, Миколаїв, Кіровське, Гола Пристань та Кагарлик у якості нових членів Форуму, та переобрали головуючий муніципалітет Форуму, віддавши свої голоси за місто Житомир. Крім того, вони дійшли згоди про необхідність надання зусиллям Форуму більш сталого характеру та національної власності, та у цьому контексті вирішили перенести Секретаріат Форуму із офісу ПРООН/МПВСР до Української асоціації місцевих та регіональних влад – національного партнера Програми щодо багатьох ініціатив у сфері місцевого самоврядування. Було також прийнято рішення, що членами Форуму має бути розроблений орієнтовний робочий план на 2007 р. із метою забезпечення більшої ефективності та безперебійності впровадження заходів Програми. Засідання Форуму було офіційно закрите п. Вірою Шелудченко, Житомирським міським головою та головуючою НФМП.

«На мою думку, це чудова нагода, що ми маємо такий Форум. У його структурі наші голоси набувають значної сили. Всіма прикладами гарного досвіду та історій успіху проектів із залученням громад, що впроваджуються у наших містах, ми зможемо ділитися та розповсюджувати, будучи підсиленими експертним досвідом та підтримкою Української асоціації місцевих та регіональних влад», - сказав п. Микола Боровець, Новоград-Волинський міський голова.

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat