Місцеві громади представляють свій досвід п. Й.Крістену, експерту ШБС

20.07.2006   11:17
Протягом 11-19 липня 2006 р. п. Йорг Крістен, експерт ШБС та незалежний консультант ПРООН, виконав місію із підтримки Програми ПРООН/МПВСР, спрямовану на підвищення ефективності заходів Програми із просування партисипативного врядування для сталого розвитку у містах України. Ця місія була організована за підтримки Швейцарського бюро співробітництва (ШБС).

Місія охоплювала огляд процесу, що застосовується МПВСР для впровадження проекту; розбудову якості людських ресурсів, залучених до впровадження проекту; та моніторинг пов’язаних із проектом процесу та продуктів для забезпечення їхнього підсилення заради якісного результату; та розробка загальних рекомендацій щодо підвищення ефективності Програми. Місія із підтримки програми була надана у контексті проекту «Просування умов партисипативного врядування та розвитку у містах», що виконається за фінансової підтримки ШБС.

Місія розпочалася із зустрічі із п. Йоанною Казаною-Вішньовецькою, Заступницею Постійного Представника ПРООН, для обговорення стратегії впровадження МПВСР. Пізніше, п. Крістен взяв участь у черговому засіданні Національного форуму міст-партнерів (НФМП), де поділився своїми спостереженнями та враженнями від МПВСР із міськими головами та муніципальними координаторами проекту у містах-партнерах. Під час зустрічі із п. О.Матвіїшиним, заступником начальника управління регіональної політики Кабінету Міністрів України, були обговорені поточний статус процесу децентралізації в Україні та перспективи його розвитку.

Також була проведена зустріч із національним партнером Програми – Українською асоціацією місцевих та регіональних влад, очолюваною п. В.Негодою – для обговорення спільних заходів та можливостей подальшого зміцнення партнерства із Програмою. У цьому контексті, п. Крістен привітав рішення міст-партнерів перемістити Секретаріат НФМП до Асоціації для більшої сталості та національної власності на його заходи. Після цього, п. Крістен відвідав міста-партнери Кіровське (Донецька обл.), де спілкувався із місцевими органами влади, громадою місцевого кондомініуму, що налагоджує партнерство із Програмою, місцевими банками та Центром зайнятості щодо можливостей започаткування економічного компоненту на місцевому рівні, а також Новоград-Волинський (Житомирської обл.), де провів зустрічі із місцевими органами влади, представниками районної державної адміністрації, та спостерігав за прогресом впровадження місцевих проектів сталого розвитку.

Зрештою, для команди впровадження Програми була організована навчальна сесія. Протягом усієї місії консультант надавав цінні зауваження та рекомендації всім учасникам, залученим до впровадження Програми. «Очевидно, що МПВСР довела свою ефективність у налагодженні партнерств на місцевому та національному рівнях для спільних зусиль щодо зміцнення місцевого врядування та сталого розвитку в Україні. Вона повинна надалі концентруватись на заходах, які є найсильнішою стороною Програми, щоб створити блискучі приклади того, як громади можуть переймати на себе чимало відповідальності та як місцеві органи влади можуть стати гарними партнерами громадян у прискоренні сталого місцевого розвитку», - сказав п. Крістен наприкінці місії.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat