Керівництвом ПРООН проведено огляд прогресу заходів МПВСР

31.07.2006   10:39
28 липня 2006 р. була проведена зустріч із огляду прогресу розвитку проекту за участю п. Йоанни Казани-Вішньовецької, в.о. Постійного Представника ПРООН, п. Сергія Волкова, старшого програмного менеджера, п. Джейсингха Саха, міжнародного менеджера проекту, та членів команди ПРООН/МПВСР.

П. Джейсингх Сах презентував звід про заходи ПРООН/МПВСР, висвітлюючи різні виміри заходів Програми за період січень-липень 2006 у рамках річного робочого плану на 2006 р. Зокрема, з’ясувалося, що Програма спромоглася досягнути виконання робочого плану на рівні 62.5% фактично доступних коштів; задовільний прогрес з точки зору фізичних цільових показників за винятком економічного компоненту (МСП/ мікрокредитування), задовільний рівень використання ресурсів різних донорів, зокрема, ШБС, Нідерландів, ПРООН та міських рад, підвищення поінформованості громадськості з різних питань, таких як ВІЛ/СНІД, гендер, УЦРТ і т.д. та покращення їхнього доступу до інформації міської влади. Був також представлений перелік ключових можливостей та труднощів, із якими стикається Програма. У цьому світлі, був запропонований перегляд бюджету. Крім того, виконання робочого плану до кінця року було прогнозоване на рівні 88.9%.

У ході дискусії було визначено, що головні заходи Програми, зокрема, малі гранти для проектів громад, у значній мірі залежали від спільного фінансування ПРООН та міськими радами, внаслідок чого стикнулись із певними проблемами. Невизначеність спостерігалась щодо вчасного перерахування коштів від міських рад на рахунок ПРОН, а також відчувалась певна сповільненість платіжних процедур на рівні центрального офісу ПРООН. З іншого боку, можливістю вартою продовження було визнано встановлення та розвиток партнерства із головними урядовими/ неурядовими агенціями, такими як УАМРВ, Кабінет Міністрів України, академічні установи для зміцнення партисипативного врядування, бази знань та розвитку людських ресурсів у національному масштабі.

У своїх зауваженнях, п. Сергій Волков, старший програмний менеджер, знову наголосив на процедурних обмеженнях щодо перерахування ресурсів. Проте він запропонував продовжувати відстежувати дотримання муніципалітетами своїх зобов’язань. Він зупинився на важливості налагодження партнерства із вище згаданими інституціями та рекомендував переглянути бюджет із включенням відповідних заходів та коштів для використання цих можливостей.

У своїх прикінцевих зауваженнях, п. Йоанна Казана-Вішньовецька, в.о. Постійного Представника ПРООН, схвалила команду проекту за досягнення позитивних результатів та оцінила співпрацю, розширену донорами та партнерами на всіх рівнях. Вона поцікавилась деталями щодо впроваджених Програмою заходів із поінформованості громадськості про ВІЛ/СНІД, гендер та ін., а також поінформувала про можливість децентралізації платіжного процесу до рівня проекту із метою прискорення платежів, що наразі розглядається керівництвом. Наприкінці, вона висловила наступні міркування команді проекту із метою підвищення ефективності Програми:

Зважаючи на глобальний досвід та, особливо, досвід Фонду розвитку капіталу ПРООН стосовно мікрокредитування, Програма має із великою уважністю підійти до започаткування цього заходу у муніципалітетах;
Має бути використана можливість створення робочих місць, особливо за рахунок громадсько-приватного партнерства. Проект має підтримувати зв'язок із експертом п. Еленою Пановою, яка, як очікується, приєднається у найближчому майбутньому до ПРООН в Україні із метою підтримки цього напрямку роботи;
Успіх Програми полягає в її спроможності мобілізовувати національні ресурси (від міських рад). Програма має поділитися своїм досвідом через навчальні сесії для інших проектів ПРООН в Україні;
Програма має продовжувати підвищувати громадську поінформованість про ВІЛ/СНІД, гендер та ін. Із метою максимізації ефективності, вона має розвивати синергію із спеціалізованими проектами ПРООН та іншими національними/ міжнародними агенціями в аналогічних сферах.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat