Сталий місцевий розвиток за участю громад – для вищих навчальних закладів

09.10.2006   11:11
5-6 жовтня 2006 р. представники 6 вищих навчальних закладів України (по 1-му з м. Київ, Житомир, Миколаїв, Івано-Франківськ та 3 з м. Рівне) взяли участь у семінарі, організованому ПРООН/ Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку із метою ознайомлення учасників із підходом спільного врядування та місцевого сталого розвитку за участю громад, а також для обговорення можливостей його впровадження до навчальних планів ВНЗ. Приймаючою стороною семінару був Івано-Франківський Ресурсний центр зі сталого розвитку, а проведений він був за участю членів муніципальних команд підтримки проекту трьох міст-партнерів ПРООН/МПВСР.

Семінар розпочався із офіційної презентації програми, під час якої п. В.Кімакович, заступник Івано-Франківського міського голови, та п. Д.Сах, міжнародний менеджер проекту ПРООН/МПВСР, привітали учасників та наголосили на важливості залучення вищих навчальних закладів до зміцнення національної та місцевої бази знань із підтримки муніципального врядування для сталого розвитку. Після цього ПРООН/МПВСР була представлена учасникам через надання основної інформації про історію її розвитку, механізм впровадження та головні досягнення на національному та місцевому рівнях. Після офіційної презентації освітяни відвідали місця впровадження проектів місцевих організацій житлових районів та мережі навчальних закладів, де мали змогу спілкуватись із місцевими громадами та побачити принципи та підходи програми у сфері розвитку, застосовані на практиці.

Ознайомившись із цим досвідом, представники ВНЗ взяли участь у дискусії за круглим столом, у ході якої вони високо оцінили досвід програми щодо уповноваження громадян брати участь у процесі прийняття рішень та впровадженні проектів для сталого місцевого розвитку, а також запропонували ряд способів включення цих підходів до навчальних планів вищих навчальних закладів. Висловлюючи свою готовність у подальшому співпрацювати у цьому напрямку, вони створили Форум вищих навчальних закладів – партнерів задля координації цієї діяльності на національному рівні.

«Ми раді побачити місце вищих навчальних закладів у просуванні сталого розвитку за участю громад у нашій державі. На сьогоднішній день програма вже засвідчила свій успіх у налагодженні практичної моделі співпраці із місцевими громадами та місцевими органами самоврядування. Нашою роллю є сприяти зміцненню спроможності програми брати участь у національному діалозі у сфері політики підтримки сталого розвитку, децентралізації та демократизації, та підготувати теперішнє та майбутнє покоління із цих питань», - сказала п. В.Середа, представник Академії муніципального управління.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat