Новоград-Волинський працює над встановленням гендерної рівності на місцевому рівні

06.12.2006   09:08
5 грудня 2006 р. у м. Новоград-Волинський Житомирської обл. був проведений круглий стіл практиків «Впровадження заходів із досягнення гендерної рівності у м. Новоград-Волинський». В якому взяли участь близько 30 представників місцевих органів самоврядування, підприємств, освітніх закладів, громадських організацій міста, ПРООН/МПВСР та рівненської НГО «Центр «Чайка», що спеціалізується на гендерних питаннях. Метою заходу було проаналізувати гендер в усіх сферах на місцевому рівні, оцінити впроваджені станом на кінець 2006 р. заходи та спланувати майбутню діяльність.

У 2006 р. муніципальний відділ підтримки м. Новоград-Волинський ініціював ряд заходів, спрямованих на підвищення місцевого рівня обізнаності про гендер у контексті сталого розвитку та українських Цілей Розвитку Тисячоліття. За підтримки ПРООН/ Муніципальної програми врядування та сталого розвитку та міської ради були організовані інформаційні кампанії, маючи за цільову аудиторію громади житлових районів, місцеві школи та коледжі та громадські організації. З цією метою, були розроблені буклети, що надають базову інформацію на теми «Сталий розвиток», «Цілі Розвитку Тисячоліття» та «Гендер», які розповсюджувалися серед цільових груп місцевого населення, охоплюючи близько 4000 меканців міста. Для молодих лідерів – представників шкільних парламентів – та студентів коледжів були проведені тренінги для тренерів, у ході яких близько 50 молодих лідерів були підготовлені для подальшого розповсюдження набутих знань серед їхніх однолітків. Також була підготовлена публікація «Гендер: партнерство вдома, на роботі, в суспільстві», в якій відображені історії успіху новоград-волинських місцевих жінок та надається базова інформація про гендер у національному контексті.

Круглий стіл відкрила п. В. Титяневич, заступниця Новоград-Волинського міського голови, яка наголосила на важливості встановлення гендерної рівності на місцевому рівні в процесі розбудови демократичної держави та громадянського суспільства в Україні. Вона визначила метою засідання круглого столу спрямувати державні та громадські структури на врахування гендерних аспектів у своїй діяльності задля прискорення процесів розвитку на місцевому рівні. П. О. Урсу, експерт із моніторингу та зв’язків ПРООН/МПВСР, коротко розповіла про важливість гендеру у контексті рішень, проголошених на Всесвітньому самміті зі сталого розвитку та українських Цілей Розвитку Тисячоліття. Вона також розповіла учасникам про подібні заходи, які підтримувалися Програмою в інших містах –партнерах, таких як Івано-Франківськ та Рівне. Особливу зацікавленість учасників викликала інформація про тренінги для молоді шкіл та коледжів, заходи із поінформованості для засобів масової інформації, шкільні конкурси та порівняльні соціологічні дослідження про рівень поінформованості школярів.

Пізніше учасники обговорили місцеву ситуацію щодо гендеру в політиці, економічній діяльності/ підприємництві, на ринку праці, у сім’ї, освіті та науці, сфері охорони здоров’я та молодіжній політиці. Після цього місцеві дійові особи підготували план пріоритетних ініціатив, які доцільно впровадити з цією метою у 2007 р., включаючи наступні:

1. Просувати цінності демократичних сімей, гендерної рівності, планування сім’ї та здорового способу життя через проведення міського фестивалю родинної творчості «Скарби Новоград-Волинщини», тематичні бесіди зі студентами, молодими подружжями перед взяттям шлюбу та ін.

2. Провести громадські слухання із запобігання домашньому насильству на місцевому рівні.

3. Розповсюджувати інформаційні матеріали про історії успіху у сфері гендеру серед місцевих партнерів із метою підвищення їхньої поінформованості з даної теми.

4. Створити волонтерські групи та просувати волонтеризм для розповсюдження знань із даної теми.

5. Провести соціологічне дослідження – гендерний аналіз місцевого суспільства Новограда-Волинського.

Усі учасники зобов’язалися докладати спільних зусиль до досягнення даних планів та запросили усі зацікавлені організації приєднатися до Новограда-Волинського у цій справі.

“Самі лише розмови про неадекватність законодавства призводять до незначних результатів на місцевому рівні. Сила кожної громади в її членах та їхньому потенціалі. Результати в розвитку, які будуть досягнуті громадою, в значній мірі залежать від того, яким чином та в яких цілях використовується даний потенціал. Наші зусилля мають бути спрямовані на розкриття потенціалу місцевих громад та, зокрема, жінок для впровадження ініціатив із розвитку. Цей підхід був успішно застосований Новоград-Волинською міською радою у співпраці із ПРООН/МПВСР, що допомогло впровадити у 2006 році 9 місцевих проектів сталого розвитку», - сказала Тамара Сахненко, голова міської жіночої організації м. Новоград-Волинський.

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat