Місцеві активісти кажуть – гендерна рівність розпочинається в сім’ях

14.05.2007   17:22
Протягом тижня «Здорова сім’я – здорова Україна» 14-19 травня Новоград-Волинська міська рада запланувала розповсюдити широке коло інформації про цінності демократичної сім’ї та запобігання домашньому насильству як формі гендерної дискримінації. Заходи тижня спрямовані на різних членів громади та підтримуються міською радою та Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку, що виконується Програмою розвитку ООН.

У 2006 році в місті Новоград-Волинський була застосована розроблена ПРООН/МПВСР модель заходів з поінформованості для підвищення рівня обізнаності місцевих громадян з питань ВІЛ/СНІДу. Зрештою, груповий підхід МПВСР до заходів з поінформованості був визнаний ефективним у підвищенні рівня знань значно більшої частини населення з меншими затратами. Тому у 2007 р. цей підхід використовуватиметься для подальшого розповсюдження інформації та розбудови потенціалу місцевих партнерів з питань гендерної рівності. Дані заходи відповідають Пан-Європейській кампанії боротьби з насильством проти жінок, включаючи домашнє насильство, започаткованій Радою Європи у 2006 р.

«Нещодавно реальністю в місті стала так звана «трудова міграція». Багато жінок залишають місто – як легальними, так і нелегальними шляхами – у пошуках будь-якої роботи. Кажуть, що тутешнє безробіття має жіноче обличчя. Майже половина новостворених сімей розпадаються, проживши разом заледве п’ять років. Частішають випадки домашнього насильства та проявів жорстокості в сім’ях. Все це призводить до сімейних негараздів та послабляє виховну функцію сім’ї. Таким чином, існує необхідність у підготовці для нашого міста спеціалістів та волонтерів, обізнаних із темою гендеру, що зробить ефективнішим впровадження гендерного підходу із врахуванням потреб обох статей задля рівних можливостей», - говорить Лариса Капчинська, голова НГО «Мережа шкіл м. Новоград-Волинський».

У відповідь на поточні труднощі місцеві мережі навчальних закладів та НГО, муніципальний відділ підтримки громадських ініціатив та інвестицій, міська рада та інші місцеві зацікавлені сторони відібрали серед місцевих громадян цільові групи та ініціювали ряд заходів для розбудови їхнього потенціалу з гендерних питань та розповсюдження важливої інформації серед місцевого населення із охопленням, по можливості, максимальної кількості населення. Зокрема, заплановані заходи включають:

Проведення аналізу - опитування місцевого суспільства для визначення сприйняття гендеру місцевими громадянами та його місцевих вимірів.
Підготовка та розповсюдження тематичних інформаційних матеріалів про гендер.
Робота з місцевими засобами масової інформації для висвітлення заходів, що проводяться в місті на тему гендеру, та підвищення рівня загальної поінформованості про гендер. Зокрема, місцеві телевізійні канали транслюватимуть відеофільм «Хто заспіває колискову?» для просування ідеї чоловіків, що перебувають у відпустках по догляду за дітьми, та відеофільм «Станція призначення - життя» для запобігання торгівлі людьми та насильства проти жінок.
Проведення тренінгів для виховання гендерної культури серед молоді, батьків школярів - представників шкіл - членів мережі, майбутніх сімей та майбутніх батьків.
Виконання громадських рейдів (для огляду умов проживання дітей в кризових сім’ях, та огляду торгових точок на предмет виявлення відео- та аудіо- продукції, що пропагує насильство, жорстокість та сексуальну розпусту).
Організація громадського масового заходу – пробігу «Здорова сім’я – здорова Україна».

Тиждень заходів був офіційно відкритий прес-конференцією для місцевих ЗМІ. Серед учасників були Валентина Титяневич, заступниця міського голови, Лариса Шутова, голова Міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, Ірина Гудзь, начальниця муніципального відділу підтримки громадських ініціатив та інвестицій, Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з моніторингу та зв’язків та інші зацікавлені сторони, чия діяльність тісно пов’язана з гендерними питаннями. «Все в нашому житті, особливо питання, пов’язані з вихованням базових цінностей демократичних людських стосунків, починається в родинах. Для запобігання негативним явищам серед молоді та в нашому суспільстві в цілому, слід приділяти особливу увагу дбайливому розвитку цінностей демократичних сімей», - сказала Валентина Титяневич, заступниця міського голови, виступаючи на прес-конференції.

ПРООН/МПВСР висловлює вдячність Програмі рівних можливостей, що виконується ПРООН, за неоціненну підтримку у формі надання місцевим активістам та організаторам інформаційних бюлетенів «Рівність заради демократії» та посилення їхнього потенціалу з питань гендерної рівності.

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat