ПРООН підтримує вихід Могилів-Подільської міської ради в Інтернет

27.07.2007   11:30
Як зазначено в «Рекомендаціях №19 «Щодо участі громадян в місцевому громадському житті», затверджених Радою Європи у 2001 р., місцевим органам самоврядування слід дотримуватись політики демократичної участі на місцевому рівні. Вони повинні надавати доступ громадян до чіткої, повної інформації про пов’язані з місцевими громадами питання та забезпечувати їхнє право висловлювати свою думку щодо найважливіших рішень, що впливають на їхнє майбутнє.

У відповідності до цих «Рекомендацій», Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що виконується ПРООН (ПРООН/МПВСР) надає підтримку містам-партнерам в розбудові їхнього потенціалу щодо сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Протягом березня-липня 2007 р. була створена офіційна веб-сторінка м. Могилів-Подільський задля уможливлення кращого діалогу між місцевим урядом та громадами, а також для зміцнення спроможності муніципалітету у впровадженні ініціатив врядування за широкої участі громадян на місцевому рівні. Відтепер сторінку можна побачити в мережі Інтернет за адресою http://www.misto.mogpod.com.

На початку 2007 р. посадові особи Могилів-Подільської міської ради провели оцінку її поточного потенціалу з ІКТ та визначили потребу в його покращенні. Як було виявлено, міська рада взагалі не мала офіційного інтернет-джерела інформації. Існуюча на той момент неофіційна сторінка міста не задовольняла потреб місцевої влади, оскільки містила обмежений обсяг інформації про сааме місто, міську раду та органи місцевого самоврядування. Відповідно, не забезпечувала можливостей діалогу з місцевою громадою, та не надавала повної бази даних місцевих законодавчих та нормативних актів та інших важливих документів.Тому Могилів-Подільська міська рада за ініціативою п. Михайла Саволюка, міського голови, розпочала підготовчу роботу по створенню власної офіційної веб-сторінки за активної підтримки ПРООН/МПВСР.

Веб-сторінка була розроблена представниками Житомирського IATP Центру (Програми розширеного доступу і навчання в Інтернет) та отримала наступну адресу в глобальній мережі: http://www.misto.mogpod.com.ua. Вона була офіційно представлена 27 липня за участю п. Михайла Саволюка, Могилів-Подільського міського голови, п. Олени Урсу, експерта ПРООН/МПВСР з моніторингу та зв’язків, п. Анатолія Ковтонюка, розробника веб-сторінки, близько 30 депутатів міської ради, представників місцевих громадян, освітніх закладів, бізнесу та НГО.

“Згідно із звітом про оцінку готовності України до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій “E-Readiness Assessment”, проведеним ПРООН у 2003 р., ІКТ приносять користувачам багато вигод та пропонують нові можливості місцевим органам самоврядування, зокрема: прискорене впровадження своїх рішень, бази даних законодавства в режимі он-лайн, більш високий рівень зв’язків з громадськістю, інтерактивний демократичний діалог та безпосередні опитування. Підтримуючи проекти наших міст-партнерів щодо ІКТ, ПРООН/МПВСР надає місцевим громадам та міським радам вільний доступ до цих можливостей” – сказала п. Урсу, виступаючи на робочій сесії Могилів-Подільської міської ради з цієї нагоди.

Новостворена веб-сторінка, забезпечуючи загальну відкритість та доступність міської ради, приносить наступні переваги:

Полегшений доступ для громадян до бази даних законодавчо-нормативних документів міської ради (її рішень, постанов, наказів міського голови і т.д.). Дата база поповнюватиметься на постійній основі.

Прозорість в управлінні місцевим розвитком – доступність інформації про місцевий план розвитку, міський бюджет та звіти про їх виконання.

Можливості зворотного зв’язку: спілкування громадян та місцевих органів влади, міська довідка, спілкування, голосування та консультації в режимі он-лайн, доступність електронних адрес посадовців виконавчого комітету, розділ «Питання та відповіді» і т.д.

Доступність депутатів міської ради, представників відділів та міського голови (їхні телефонии, години прийому громадян) та підзвітність (можливість скачування программ та звітів про їх виконання).

Розробники веб-сторінки наголосили на тому, що головне завдання у зміцненні ІКТ на рівні міської ради полягає не у створенні веб-сторінки, але у тому, щоб вона вчасно оновлювалась та на належному рівні підтримувалась. «Лише вчасно та регулярно обновлювана веб-сторінка відображатиме дійсну діяльність міської ради та її виконавчого комітету та дозволятиме громадянам озвучувати свої потреби та проблеми. Місцева громада має бути залученою у процес прийняття рішень через розміщення своїх відгуків, зауважень та пропозицій, особистих думок на сторінках форуму, участь в он-лайнових опитуваннях, специфічних для місцевого контексту. З іншої сторони, веб-сторінка може підвищити рівень кваліфікації посадовців муніципальної влади через доступність нових знань. Також існує розділ із вакансіями, що допоможе конкурентному процесу відбору кандидатів для роботи в муніципалітеті. Сторінка також надає можливості керівництву міста проводити швидкий внутрішній моніторинг роботи, що виконується окремими відділами, управліннями та комунальними підприємствами» – сказав Анатолій Ковтонюк.

Міська рада вже призначила персонал, що виконуватиме роль модератора веб-сторінки та буде відповідальним за її підтримання. ПРООН/МПВСР надасть підтримку на навчання цього персоналу з питань адміністрування веб-сторінки та обладнає робоче місце необхідною логістикою. Відтепер активне використання новоствореного інформаційного джерела стане відповідальністю міської ради. “Могилів-Подільський цінує можливість наблизити свої послуги до місцевих громадян через офіційну веб-сторінку. Ми бачимо її як важливий інструмент, з допомогою якого наші заходи можна зробити більш прозорими та підзвітними людям” – сказав Михайло Саволюк.

З квітня 2004 р., коли розпочала функціонувати ПРООН/МПВСР, 4 міста отримали підтримку на створення своїх офіційних веб-сторінок, включаючи Житомир www.zt-rada.gov.ua, Новоград-Волинський www.novograd.org.ua, Кіровське www.kirovskoe.com.ua та Галич www.galych-rada.gov.ua.

Щоб отримати додаткову інформацію про ПРООН/МПВСР, будь ласка, звертайтесь до п. Олени Урсу, експерта Програми з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за телефоном (044) 280 30 07 , або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel