ПРООН, ШБС та Калинівська міська рада об’єднали зусилля задля децентралізованого місцевого розвитку

18.10.2007   10:24
Калинівка, 17 жовтня: Підтримуючи процес децентралізації в Україні, Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН/МПВСР), за підтримки Швейцарського бюро співробітництва налагодила партнерство із Калинівською міською радою (Вінницька область) з метою спільного створення моделей місцевого врядування за широкої участі громадян та подальшого розширення прав та можливостей 21 тисячі жителів цього міста.
Процес забезпечення права кожного громадянина на участь у прийнятті рішень щодо розвитку вимагає уповноваження місцевих громад. В умовах децентралізації, відповідальними за надання громадських послуг та вирішення великої кількості місцевих економічних, соціальних та екологічних проблем, великою мірою, є 448 українських місцевих органів самоврядування, включаючи великі, середні та малі міста, де живе 60% населення України.

У цьому контексті, 17 жовтня Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що діє за підтримки ПРООН, та Калинівська міська рада започаткували офіційне партнерство з метою розвитку врядування за широкої участі громадян задля покращення рівня життя у місті. Це партнерство стало можливим у рамках підпроекту “Сприяння умовам врядування та розвитку за широкої участі громадян у містах”, що підтримується Швейцарським бюро співробітництва (ШБС).

Загальною метою підпроекту, що підтримується ШБС, є підтримка перехідного процесу шляхом створення моделей спільного місцевого врядування та розвитку, а також подальшого уповноваження населення у містах України. Переслідуючи цю ціль, ПРООН/МПВСР було проведено офіційну презентацію програми у приміщенні Калинівської міської ради. Вона залучила біля 30 представників місцевої влади та громади, включаючи Валерія Кучинського – міського голову, Джейсінгха Саха – Міжнародного проектного менеджера ПРООН/МПВСР, Ірину Скалій – експерта з врядування та сталого розвитку, депутатів міської ради, представників існуючих організацій громад, таких як органи самоорганізації населення, кондомініуми, навчальних закладів міста, НГО та інших.

В результаті схвального сприйняття принципів та підходів програми учасниками заходу, п. Валерій Кучинський, Калинівський міський голова, підписав “Угоду про партнерство“, націлену на розвиток механізмів залучення громадян до муніципального управління задля покращення рівня життя місцевої громади.

“Україна має значний потенціал до розвитку, який лише має бути використаний шляхом реалізації конкретних ініціатив та проектів. Це можна успішно впровадити лише у співпраці місцевої влади та громади. Забезпечення участі громади в процесі місцевого розвитку є запорукою поступу на шляху до процвітаючого міста”, - сказав Валерій Кучинський, міський голова, після підписання "Угоди про партнерство".

Ключовою метою цього партнерства є подальше посилення інституційного потенціалу на всіх рівнях для досягнення результатів сталого розвитку. Задля цього партнери виконуватимуть наступне:

Надаватимуть підтримку мешканцям районів, малому бізнесу, недержавним громадським організаціям та навчальним закладам щодо самоорганізації та мобілізації зусиль для розв'язання соціально-економічних і екологічних проблем на території громади та міської ради.

Сприятимуть підвищенню ефективності діяльності місцевих органів влади, створенню децентралізованих систем врядування, які дозволять залучати місцеві громади до участі у прозорому процесі планування та вирішення їхніх проблем, впроваджуючи принципи сталого розвитку.

Мобілізовуватимуть фінансові ресурси для реалізації громадських ініціатив та проектів, спрямованих на вирішення їхніх нагальних проблем.

Муніципальна програма врядування та сталого розвитку була започаткована у квітні 2004 року для розробки та демонстрації спільного та прозорого механізму локалізації принципів сталого розвитку. Загальною метою програми є сприяння розвитку демократичного врядування задля покращення якості життя людей в містах України. Калинівка (Вінницька область) стала 18-тим містом-партнером ПРООН/МПВСР разом з містами: Івано-Франківськ, Галич, Долина (Івано-Франківська область), Рівне (Рівненська область), Житомир, Новоград-Волинський (Житомирська область), Кагарлик, Українка (Київська область), Нововолинськ (Волинська область), Могилів-Подільський, Тульчин (Вінницька область), Гола Пристань (Херсонська область), Миколаїв, Вознесенськ (Миколаївська область), Kіровське (Донецька область), Рубіжне (Луганська область), Львів. З часу започаткування Програми, було впроваджено 111 проектів громад у 17 містах-партнерах на загальну суму 13.3 млн. грн., безпосередню вигоду від впровадження яких отримали 78 тис. громадян міст.

Для отримання детальнішої інформації про ПРООН/МПВСР, будь ласка, звертайтеся до Олени Урсу, експерту із моніторингу та зв’язків ПРООН/МПВСР, по телефону (+38044) 280 30 07, або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua. За детальнішою інформацією звертайтеся на веб-сторінку програми:
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat