Місцеві молоді люди стали волонтерами для підвищення громадської поінформованості про ВІЛ/СНІД в м. Українка

19.10.2007   10:44
Українка, Київська обл., 18 жовтня: Понад 35 місцевих волонтерів пройшли спеціалізований курс навчання від Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що виконується ПРООН, з метою подальшого підвищення їхнього потенціалу з питань ВІЛ/СНІДу та підготовки до подальшого розповсюдження знань серед місцевої молоді за технологією «рівний-рівному».
«Як ми дізналися, відповідно до даних Центральної районної лікарні м. Українка станом на лютий 2007 року, кількість зареєстрованих ін’єкційних наркозалежних становить 33 особи, ВІЛ-позитивних 20 осіб та 70 осіб, які зловживають алкоголем. Коротке опитування, що було проведено місцевим телеканалом “Дні-Про”, показало низький рівень поінформованості із проблем ВІЛ/СНІДу місцевого населення у м. Українка. Інформаційні та навчальні заходи із проблем ВІЛ/СНІДу не проводились у навчальних закладах міста; вони організовувались лише в медичному коледжі, де такий вид лекцій та тематичних дискусій є частиною навчального плану», – зазначила Олена Шаповал, спеціаліст Муніципального відділу підтримки Української міської ради.

Отож, Муніципальний відділ підтримки м. Українка спільно з місцевими НГО та іншими зацікавленими сторонами запланувала проведення ряду заходів у 2007 р. для підвищення рівня громадської поінформованості про важливі питання щодо ВІЛ/СНІД. Заходи включають трансляцію тематичних відеофільмів по місцевому телебаченню для визначення місцевих волонтерів, їх підготовку з питань ВІЛ/СНІДУ та технології передачі знань «рівний-рівному», організацію громадських інформаційних кампаній за допомогою місцевих засобів масової інформації, соціальної реклами на рекламних щитах, та інші цільові заходи. Зрештою, близько 35 представників місцевої молоді вирішили стати волонтерами.

18 жовтня експертами ПРООН/МПВПР було проведено тренінг для волонтерів. У ході цього тренінгу молоді люди прослухали презентації про ВІЛ/СНІД, шляхи його передачі; дискутували про різні важливі питання, що стосуються даної теми, продивилися навчальний фільм, обговорили існуючі в суспільстві ставлення людей до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, та працювали в групах для визначення шляхів підвищення рівня поінформованості молоді про ВІЛ/СНІД, щоб популяризувати здоровий спосіб життя та безпечну поведінку. Наприкінці тренінгу, волонтери висловили своє бажання допомагати місцевим органам влади у попередженні ВІЛ/СНІДу в місті.

Волонтери, що пройшли навчання, отримали ряд публікацій, інформаційних матеріалів, диски та відеофільми про різні питання, пов’язані з ВІЛ/СНІД. Ця ініціатива ПРООН/МПВПР була підтримана іншими проектами та агенціями ООН. Висловлюємо особливу подяку проекту ПРООН «Врядування в питаннях ВІЛ/СНІДу» за їх неоціненну підтримку в розробці змісту тренінгу та надання інформаційних матеріалів для розповсюдження; щиро дякуємо Дитячому фонду ЮНІСЕФ за надання відеофільму «Позитивні діти»; а також ЮНЕЙДС за брошури та спеціалізовані публікації з даної теми.

У майбутньому, волонтери проведуть подібні розмови під час класних годин у своїх школах для подальшого поширення своїх знань. Вигода від набутих знань буде доступною не лише для учнів шкіл. “Я вдячна за можливість взяти участь у цьому тренінгу. Ця місцева молодь, яка вирішила стати волонтерами, скоріше знаходиться у групі низького ризику, оскільки вони мають стійкі переконання про важливість здорового способу життя та безпечної поведінки, наскільки я можу судити зі зворотного зв’язку від них під час тренінгу. Отже, ці знання можуть бути навіть більш важливими для деякого персоналу Трипільської ТЕС з числа молоді, які, на мій погляд, перебувають в групі вищого ризику. Я обов’язково розповсюджуватиму ці знання та матеріали на нашому підприємстві”, - сказала Оксана Сільхо, завідуюча оздоровчим пунктом Трипільської ТЕС.

Для отримання подальшої інформації звертайтеся, будь-ласка, до Олени Урсу, експерта ПРООН/МПВПР з моніторингу та зв’язків, за тел. 044 280 30 07, 280 37 19, або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat