Новоград-Волинська міська рада запрошує місцеві громади до активної участі у вирішенні пріоритетних проблем їхнього розвитку

14.02.2008   17:14
У рамках партнерства Новоград-Волинської міської ради та Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, була проведена презентація успішного спільного досвіду впровадження проектів місцевих громад щодо сталого розвитку. Приклади історій успіху були представлені учасникам під час перегляду нового документального фільму "На сходинку вище: Як українські громади допомагають самі собі", створеного ПРООН в тому числі на основі досвіду новоград-волинських громад.
Учасники презентації закликали представників місцевих організацій громад до більш активної участі у розв’язанні своїх власних пріоритетних проблем розвитку.
 
Місто Новоград-Волинський є партнером Програми з 2005 року. Відтоді, у місті широко застосовано підхід розвитку за участю громад та надано підтримку 17-ти громадам у виконанні їхніх проектів щодо місцевого сталого розвитку на загальну суму 2,5 млн. грн., які принесли безпосередню вигоду понад 28 тисячам жителів міста та виявили визначні результати партнерства місцевих органів влади, підприємців та міжнародних донорів із громадами в цьому регіоні. Технічна допомога Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй Новоград-Волинській міській раді доповнювалася підтримкою двох багатосторонніх донорів – Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (ШАРС) та Посольства Королівства Норвегії в Україні.

Підсумовуючи досягнення роботи міста у Програмі, п. Микола БОРОВЕЦЬ, Новоград-Волинський міський голова, сказав під час зустрічі з місцевою громадою: «За час співпраці із Програмою розвитку ООН представники місцевої влади та громади багато чого навчилися та застосували свої знання для практичного вирішення проблем місцевого розвитку. Адже ПРООН є організацією, що пропагує зміни, передаючи знання, досвід та ресурси, щоб допомогти людям розбудувати краще життя. Настає час місцевій владі та громадам застосовувати здобуті знання і досвід у спільній роботі, вже навіть без участі міжнародних донорів».

Міський голова визначив стратегічним напрямком подальшої діяльності міської влади залучення громад до муніципального врядування та підтримку їхніх проектів на засадах спільного фінансування з місцевого бюджету та безпосередніх коштів організацій громад. У подальшому, за його словами, кошти місцевого бюджету в першу чергу виділятимуться на вирішення проблем розвитку тих громад, які самі ініціюють проект щодо їх розв’язання, будуть готові брати активну участь у реалізації відповідного проекту та здійснювати її моніторинг, а також брати на себе відповідальність за подальше обслуговування та утримання новостворених ними об’єктів.

«Завдяки нашій співпраці з Програмою та підтримці місцевої влади за останні два роки наш будинок по вул. Івана Франка, 32 перетворився із такого, в якому не було ні каналізації, ні водопостачання, ні нормально функціонуючої системи енерго- та теплозбереження, у один із найпривабливіших та сучасних будинків центральної частини міста. Тому покращити свої власні умови проживання є повністю в наших силах. Громаді потрібно лише захотіти, згуртуватися і проявити ініціативу й наполегливість у досягненні своєї мети», - сказав Любомир МАЛЕТИЧ, голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кедр».

Приклади історій успіху були представлені учасникам під час перегляду нового документального фільму "На сходинку вище: Як українські громади допомагають самі собі", створеного ПРООН. Цей фільм базується на досвіді новоград-волинських громад, а також громад Криму та територій, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, де ПРООН надає підтримку місцевим громадам для допомоги самим собі.

Головним очікуванням Муніципальної програми врядування та сталого розвитку є те, що підхід широкого залучення громад до процесу прийняття рішень щодо місцевого розвитку стане власною стратегією міських рад – її партнерів, які продовжуватимуть активно співпрацювати з місцевими громадами задля вирішення їхніх пріоритетних проблем навіть без фінансової підтримки Програми. Програма ж залишатиметься ресурсним центром та продовжуватиме надавати консультаційну, дорадчу та технічну підтримку, а також працюватиме над покращенням політики та законодавства в цій сфері.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь, будь ласка, до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН.МПВСР з моніторингу та зовнішніх зв’язків за тел. 8 (067) 290 36 42, або електронною поштою olena.ursu@undp.org.ua 
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel