Незалежні аудитори вважають, що ґендер є наскрізною темою в «Програмі муніципального врядування»

18.04.2008   08:45
13-15 квітня 2008 року, м. Новоград-Волинський (Житомирська обл.): Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва (ШАРС) зібрала ґендерних уповноважених проектів, які підтримуються нею в Україні, включаючи підпроект «Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад», з метою обговорення питань впровадження гендерно збалансованого підходу в проекти та діяльність ШАРС в Україні як наскрізної теми, проведення навчання для ґендерних уповноважених, планування подальшої діяльності та презентації результатів незалежного ґендерного аудиту проектів, організованого ШАРС у 2007-2008 роках.
Зустріч ґендерних уповноважених всіх проектів, що впроваджуються за підтримки ШАРС, була організована Ґендерною координаційною радою, створеною ШАРС в рамках діяльності щодо впровадження ґендерно збалансованого підходу в проекти та діяльність ШАРС в Україні як наскрізної теми. Дана зустріч відбулася у м. Новоград-Волинський (Житомирська обл.), яке є одним із міст-партнерів «Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад». Підпроект «Сприяння умовам врядування та розвитку міст за участі громад» впроваджується в рамках цієї Програми за підтримки ШАРС із 2005 року.

У ході зустрічі, учасники заслухали презентації щодо стратегії ШАРС в плані ґендерного інтегрування (п. Людмили НЕСТРИЛЯЙ), підходу, що базується на правах людини (п. Андрія КАВАКІНА), законодавчих аспектів рівних прав і можливостей (п. Елли ЛАМАХ), основ ґендерного аналізу та їх застосування в ґендерному інтегруванні (п. Олени СУСЛОВОЇ), інтерактивних технологій як інструментарію ґендерних уповноважених (п. Наталії КОСТЮК), дискримінації жінок у рекламі (п. Оксани КІСЬ) та інших важливих питань, пов’язаних із ґендером.

Крім того, були зроблені презентації прикладів окремих проектів, що підтримуються ШАРС, та їхнього практичного досвіду щодо ґендерного інтегрування, зокрема, «Швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства Прикарпаття» (п. Наталії КУЛИК) та «Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад», що впроваджується ПРООН (п. Олени УРСУ). Ці дві презентації мали на меті переконати учасників у тому, що ґендерні питання слід адресувати не лише тим проектам, які мають безпосередній мандат щодо ґендеру, але й в усіх тематичних проектах, з метою дотримання базових прав людини та принципів демократичного врядування.

У ході зустрічі, п. Уелі МЮЛЛЕР, Директор ШБС в Україні, та п. Олена СУСЛОВА, Голова Ґендерної координаційної ради, представили результати незалежного ґендерного аудиту, організованого ШАРС у 2007-2008 роках для всіх проектів, що реалізовуються за підтримки агенції. Як було оголошено, після вивчення проектної документації, робочих планів, бюджетів, операційних посібників та методичних рекомендацій (І стадія ґендерного аудиту), спілкування із командами впровадження проектів (ІІ стадія ґендерного аудиту) та зустрічей із місцевими зацікавленими сторонами та вигодонабувачами проектів (ІІІ стадія ґендерного аудиту), незалежні ґендерні експерти, залучені для цієї роботи, підготували свої висновки та рекомендації для всіх проектів. ПРООН/МВРПГ була одним із проектів, який отримав сертифікат, що відзначав факт відповідності проекту базовим вимогам ШАРС щодо ґендерного інтегрування у діяльність проекту.

“Ці сертифікати не є винагородою, оскільки не видаються раз і назавжди. Він показує, що на даному етапі проект відповідає нашим базовим вимогам щодо ґендерного інтегрування, але має сприйматися командою впровадження проекту як стимул щодо подальшого дотримання принципів ґендерної рівності у співпраці з місцевими партнерами задля покращення досягнення головних тематичних цілей проекту”, - сказав п. Уелі МЮЛЛЕР, Директор ШБС в Україні.

Представники та представниці Новоград-Волинської міської ради також представили досягнення місцевої політики та ґендерного інтегрування місцевих програм та проектів, включаючи заходи із підвищення рівня поінформованості громадськості про ґендер, підготовку тематичних публікацій та дослідження «Ґендерний портрет Новограда-Волинського», проведення тренінгів для цільових груп місцевих зацікавлених сторін з ґендерних питань і т.д.

“Ми вважаємо ґендер важливою темою діалогу та практичної роботи на місцевому рівні. Та раді, що те, що ми робимо тут у місті, відповідає баченню міжнародних донорів таких як ШАРС та ПРООН”, - сказала Валентина ТИТЯНЕВИЧ, заступниця міського голови, дякую ШАРС зі лист подяки, що відзначає досягнення міської ради щодо ґендерного інтегрування місцевих програм та проектів.

Для отримання більш детальної інформації та презентації Програми щодо її досвіду з ґендерного інтегрування проектної діяльності, звертайтесь, будь ласка, до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН/МВРПГ, за телефоном (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/