Кримські міста налагодили партнерство з містами Польщі за підтримки ПРООН

24.09.2010   10:59
Республіка Польща, 17-21 вересня: 14 представників та представниць міст-партнерів ПРООН відвідали Західнопомо́рське воєводство в Польщі під час обмінного візиту організованого проектом ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».  Візит організовано за фінансової підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку (CIDA). Планується, що українські та польські міста встановлять тісні контакти для обміну кращими практиками та досвідом, співпрацюватимуть у сферах освіти, культури, спорту, молодіжної політики, а також здійснюватимуть обмін  групами молоді та дітей.
Раніше цього року пройшов візит офіційної делегації представників міст Республіки Польща з Західнопоморського воєводства до міст АР Крим. 17-21 вересня, 14 представників та представниць кримських міст відвідали міста Західнопоморського воєводства, зокрема міста Мислібож, гміну Кобилянка, район Косзалін, місто Мєжидроже та повіт Дравскі. Учасники та учасниці візиту включали партнерів проектів ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» та «Програма розвитку та інтеграції Криму».
 
Західнопоморське воєводство є п’ятим найбільшим воєводством в Республіці Польща. Цей регіон вважається одним з наймальовничіших регіонів Польщі і найпривабливішим для туристів. Воєводство поділене на 21 повіт: 3 міські повіти та 18 земських повітів. Вони в свою складаються з 114 гмін.
 
Під час візиту, делегація з м. Джанкой відвідала місто Мислібож і підписала Угоду про наміри щодо співпраці. Протягом трьох місяців міста підпишуть довгострокову Угоду про співпрацю. Планується, що українські та польські міста встановлять тісні контакти для обміну кращими практиками та досвідом, співпрацюватимуть у сферах освіти, культури, спорту, молодіжної політики, а також здійснюватимуть програми обміну для молоді та дітей. Подібні угоди про наміри щодо співпраці були підписані також між м. Саки та повітом Косзалін, селищем Нижньогірський та гміною Кобилянка, селом Углове та містом Мєжидроже, селом  Новопавлівка в Красноперекопському районі та повітом  Дравскі.
 
Під час візиту гості взяли участь в офіційних зустрічах з місцевими польськими посадовцями, вивчили польську систему місцевого самоврядування на  різних рівнях  та процедури  їх щоденної роботи. Також, гості відвідали місцеві музеї, історичні пам’ятки, туристичні об’єкти та освітні заклади.
 
Учасниками та учасницями візиту були Юрій Носов, заступник Джанкойського міського голови;
Руслан Головко, керуючий справами виконавчого комітету Джанкойської міської ради; Олександр Миколаєнко, заступник Нижньогріського селищного голови; Любов Кондратюк, муніципальний координатор проекту в смт. Нижньогірське; Світалана Лисенко, секретар Нижньогірської селищної ради; Олег Клюй, Сакський міський голова; Валерій Кузін, Муніципальний координатор в м. Саки; Ігор Куліков, депутутат Сакської міської ради; Олена Мініна, голова Углової селищної ради Бахчисарайського району; Микола Бір, начальник відділу курортів та туризму Бахчисарайської районної державної адміністрації; Антоніна Артемова, голова Новопавлівської селищної ради Красноперекопського району; Алла Мегоношина, начальник відділу освіти Красноперекопської районної адміністрації; Марія Конєва, депутат Красноперекопської селищної ради; Вікторія Кравчук, представниця Програми місцевого розвитку, ПРООН/Україна та Леонід Туловський, спеціаліст ПРООН/МПВСР з контролю якості.
 
Для отримання детальнішої інформації звертайтесь, будь ласка, до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 2535068 (або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/