Кримські міста зацікавлені в створенні ОСББ

13.09.2011   11:23
25 – 27 серпня в Євпаторії за участі 120 представників ОСББ, ініціативних груп багатоквартирних будинків та депутатів міських рад міст Євпаторія, Джанкой, пгт. Мирний та Новоозерне пройшов інформаційно- навчальний семінар на тему «ОСББ – створення, діяльність, участь у реформуванні ЖКГ міста та досвід інших міст». Представлений під час семінару курс лекцій-презентацій та відеоматеріалів є напрацюванням Проекту Програми розвитку ООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».

Органи місцевого самоврядування міст Євпаторія, Джанкой, пгт. Мирний та Новоозерне вивчають досвід інших міст щодо реформування житлово-комунального господарства, створення та підтримки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що є одним з пріоритетних завдань загальнодержавної програми реформування ЖКГ.

На запрошення Євпаторійської міської ради експерт ПРООН/МПВСР Леонід Туловський провів інформаційно-навчальний семінар для представників ОСББ, ініціативних груп багатоквартирних будинків та місцевих депутатів. Під час семінару учасники ознайомилися з нормами законодавства, що регулюють діяльність ОСББ, права та обов’язки власників приміщень у багатоквартирному будинку, детально зупинився на питаннях процедури створення та управління ОСББ, нормах та вимогах щодо експлуатації та обслуговування конструктивних елементів та інженерно-технічних систем багатоквартирного будинку. Пан Туловський роз’яснив присутнім про правовий статус ОСББ, методи планування діяльності ОСББ та складання кошторису, визначення вартості утримання будинку та прибудинкової території, можливості ОСББ щодо реалізації заходів з енергозбереження, роздільного збирання сміття, приватизації прибудинкової території, участі в міських та загальнодержавних програмах з підтримки ОСББ, а також освітив багато інших питань, важливих як для самих об’єднань співвласників, так і для депутатів та фахівців органів місцевого самоврядування. По завершенню семінару учасники отримали диск з усіма необхідними інформаційними матеріалами.

На семінарі також було представлено успішний досвід загальноміської програми сталого розвитку м Рівне.

Виступаючи на семінарі заступник Євпаторійського міського голови Сергій Стрельбицький наголосив на необхідності реформування ЖКГ міста та пообіцяв всіляку підтримку у створенні та діяльності ОСББ з боку міської ради.

За детальнішою інформацією звертайтесь до експерта  ПРООН/МПВСР Леоніда Туловського leonid.tulovsky@undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/