Відповідь України на загрози зміни клімату

28.09.2011   06:45
19-22 вересня. Братислава, Словаччина. Представники Програми розвитку ООН В Україні разом з представниками ПРООН в 16 інших країн взяли участь у форуму на тему зміни клімату. Учасники презентували власний досвід у попередженні та ліквідації загроз зміни клімату на місцях, а також взяли участь в обговоренні та створенні підходів до вирішення цього питання.
З розвитком технологічного прогресу в світі все частіше та гостріше постають питання зміни клімату та загроз, які несе в собі це явище передусім для планети і для її мешканців. Загалом явище зміни клімату, або глобальне потепління, як його ще називають цілком природній процес, який почав набирати загрозливих форм внаслідок впливу людей, а саме викидів парникових газів. Основними причинами збільшення концентрації вуглекислого газу є спалювання викопного вугілля (вугілля, нафти, газу ) та вирубка лісів.
Які ж реальні загрози постануть внаслідок зміни клімату? Всупереч хибному розумінню цього поняття, зміни клімату призведуть не лише до підвищення рівня температури, а й стануть причиною таких природних явищ, як посухи, повені, урагани, паводки та аномальні скачки температури.
У світі проблема глобального потепління вже давно вийшла з розряду суто екологічних. Її все більше відносять до соціальних та економічних, адже вона має прямий вплив на сільське-господарство та міграцію населення.
Серед десятків ініціатив в сторону боротьби з глобальним потеплінням варто відмітити Кіотський протокол, що регулює норми викидів парникових газів в економічно-розвинених країнах . У 2004 році Україна приєдналась до ініціативи, ратифікувавши Кіотський протокол та зобов’язавшись до 2012 року не перевищувати обсягу викидів рівня 1990 року.
Україна є також активним учасником міжнародних зустрічей, форумів та інших заходів на тему зміни клімату. З 19 – 22 вересня одна з таких зустрічей відбулась у Словаччині в рамках Програми розвитку ООН у світі та зібрала учасників з 15 країн Європи та зі США.  Серед основних завдань зустрічі - забезпечити правильне розуміння явища зміни клімату, та загроз, які воно несе для кожної країни-учасника. Захід розпочався з презентацій учасників та тлумачення реального стану справ та зусиль, які докладаються до попередження змін клімату на місцях. У ході зустрічі учасники також обмінялись досвідом у сфері енергоефективності, управління еко-системами та кліматичними загрозами.
В рамках зустрічі було також презентовано партнерський проект ПРООН та компанії NALAS та його підходи  у боротьбі з глобальним потеплінням. У рамках проекту будуть застосовуватись наступні методи:
-          Створення локальної інтегрованої мережі на національному та регіональному рівнях з коротко- та довготерміновими цілями.
-          Заохочення участі у міжмуніципальній співпраці
-          Роль громад у процесі попередження змін клімату
Україну на зустрічі представляли Оксана Реміга, Старший програмний менеджер ПРООН та Ірина Скалій, Менеджер Проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».
За словами Ірини Скалій, зміна клімату передусім загрожує жителям Прикарпаття, спричинюючи щороку сильніші та масштабніші повені. Під загрозою також центральні та східні області, їм глобальне потепління обіцяє завершитись посухою та нестачею питної води, розповідає п Скалій. На думку Оксани Реміги, захід у Братиславі дозволяє не лише консолідувати зусилля у напрямку вирішення проблеми, а й виробити підходи та механізми боротьби з глобальним потеплінням, що з однаковим успіхом застосовувались би у країнах-учасниках зустрічі.
За підсумками заходу були розроблені плани дій для місцевих асоціацій органів місцевого самоврядування з метою посилення їх спроможності допомагати місцевим органам влади протидіяти наслідкам зміни клімату.
Презентації із заходу доступні за наступним посиланням
За детальною інформацією звертайтесь до Ірини Скалій, Менеджера Проекту МПВСР Iryna.Skaliy@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat