Муніципальні громади представляють свій досвід самоорганізації п. Й.Крістену, раднику ПРООН

13.12.2005   16:40
В рамках незалежної місії з оцінки заходів МПСР протягом 5-12 грудня, п. Й.Крістен, радник ПРООН, відвідав міста-партнери Програми – Житомир, Новоград-Волинський, Івано-Франківськ, Галич та Миколаїв. Там він разом із командами МПСР/МВП, мав нагоду спілкуватись із посадовими особами місцевих органів влади, представниками місцевих організацій громад та іншими партнерами для вивчення їхнього досвіду самоорганізації.

В нових містах-партнерах – Галичі, Новограді-Волинському та Миколаєві – новостворені муніципальні відділи підтримки представили попередню стратегію їхньої діяльності в структурі виконкомів міських рад, а міські голови цих міст виразили їхнє розуміння необхідності залучення громад до процесу прийняття рішень на муніципальному рівні, та високо оцінили МПСР за підтримку спільного врядування у відповідних містах.

З метою демонстрації життєздатності та ефективності моделі МПСР, 14-15 грудня відбувся візит до м. Івано-Франківськ. Івано-Франківськ є одним з 3-х пілотних муніципалітетів Програми, яке очолює Національний форум муніципалітетів-партнерів, створений у лютому 2005 р. для підтримки міжміської співпраці та лобіювання інтересів у сфері політики/ законодавства на національному рівні. Там також створений Ресурсний центр сталого розвитку з метою підтримки ефективного врядування та залучення громадян до планування місцевого сталого розвитку.

В м. Івано-Франківськ відвідувачі взяли участь в зустрічі із мережею шкіл «Здорова дитина» та мали можливість відвідати місце впровадження проекту одного з її членів, Угодницької школи, котра зараз працює над питаннями енергозбереження шляхом відновлення теплотраси. «В нашій школі раніше було так холодно внаслідок поганого стану теплотраси», говорить Ігор Дейчаківський, директор школи, «що наші діти не могли належним чином навчатись або займатись спортом. Завдяки налагодженню співпраці із місцевими органами влади, МПСР, депутатами сільської ради та активній участі вчительської, батьківської та учнівської громад ми спромоглися принести тепло в наші приміщення. Наш випадок також є унікальним в тому відношенні, що ми переконали не лише Івано-Франківську міську раду підтримати нас, але й сільську раду с. Угорники, де школа розташована. Це дає нам підстави вірити в свої сили та сподіватись на інші успіхи в майбутньому».

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel