ПРООН презентує відео ролик «Кожна краплина має значення»

23.04.2012   11:06

 

20 квітня, Київ:  Проект Програми розвитку ООН «Кожна краплина має значення» спільно з проектом «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» презентує 11-хв. відео, яке привертає увагу громадськості до необхідності дбайливого ставлення до водних ресурсів планети.  Відео зняте в рамках спільного проекту ПРООН та компанії «Кока-Кола» в Україні «Кожна краплина має значення». 

 

ПРООН в Україні та компанія «Кока-Кола» за підтримки ТМ «BonAqua» спільно реалізовують в Україні проект «Кожна краплина має значення» для того, щоб підтримати: а) відновлення та захист природних джерел води, б) сприяння самоорганізації громади через спільні дії, та в) підвищення обізнаності молоді щодо збереження та захисту природних водних ресурсів і навколишнього середовища.

 У 2011-2012 роках проект «Кожна краплина має значення» реалізовувався в містах проектом ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».  У 2011 році було підтримано реалізацію 6 проектів громад по відновленню природних джерел у 5 містах України, а саме: Івано-Франківськ, Долина (Івано-Франківська область), Новоград-Волинський (Житомирська область), Рівне та Тульчин (Вінницька область).

 У рамках проекту проводилось навчання з питань раціонального ставлення до водних ресурсів з метою посилення соціально відповідальної поведінки молоді по відношенню до навколишнього середовища, а також розвитку почуття персональної відповідальності та піклування про природу та водні ресурси. Місцеві громади власноруч відновлювали природні джерела води.

 

Досвід реалізації проекту довів, що необхідно привертати увагу громадськості до проблем обмеженості водних ресурсів. Житель українського міста в середньому використовує від 300 до 330 літрів води на день. Із них на миття посуду йде 60  літрів, на душ – ще щонайменше 60, на прання – 45  літрів на день, на приготування їжі – 15 літрів. Ще стільки ж витікає через нещільно закриті крани, протікання раковин, душів, кранів та туалетів.

 

Втім, раціональне ставлення до природного скарбу під силу кожному. Якщо просто зменшити час, проведений в душі вдвічі, родина  може скоротити витрати води на 90 літрів на день. Якщо вимикати воду під час чищення зубів - так можна зберегти до 15 літрів на день. Ще один спосіб раціонального ставлення до води - миття посуду в наповненій раковині, або посудомийній машині, з використанням  екологічно безпечних засобів побутової хімії, які не шкодять навколишньому середовищу.Ключове повідомлення  відео - водні ресурси в Україні та світі обмежені і потребують дбайливого ставлення. Кожна людина може і повинна докласти зусиль для збереження водних ресурсів. Об’єднуючи зусилля, громади можуть відновлювати природні джерела і забезпечувати водою тисячі людей.

Зйомки відео відбувались у м. Рівне під час тренінгу для вчителів та відновлення природного джерела, місті Новоград-Волинський  під час  тренінгу для школярів. Також, відео містить інтерв’ю з Рікардою Рігер, Директором Представництва ПРООН в Україні та Олесею Жулинською, Директором зі зв’язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна Лтд» та представниками місцевих громад. Відео зняла компанія ТТВ Studio.

Відео можна переглянути за посиланням http://www.youtube.com/watch?v=nPSUaxskp-E%

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua 


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel