Близько 50 експертів обговорили комплекс навчальних модулів з децентралізації та врядування

25.04.2012   16:57

 

24 квітня, с. Мощун (Київська область): Близько 40 експертів та науковців обговорили комплекс навчальних модулів «Децентралізація та врядування» в ході семінару-практикуму, організованому спільно проектом ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» та Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні».

Близько 50 учасників/ць, включаючи представників та представниць Національної академії державного управління при Президентові України, Школи вищого корпусу державної служби, Інституту громадянського суспільства, Центру політико-правових реформ, Верховної Ради України, проектів Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» та ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» почули презентації авторських колективів навчальних модулів для підвищення кваліфікації державних службовців та органів місцевого самоврядування та обговорили напрямки їх майбутнього застосування.

В ході семінару-практикуму було презентовано комплекс навчальних модулів «Децентралізація та врядування», розроблений провідними українськими за закордонними експертами у сфері місцевого самоврядування. Комплекс було розроблено за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» ДЕСПРО. Автори тренінгових модулів брали за основу  практичний посібник для посадових осіб органів місцевого самоврядування, розроблений проектом ПРООН/МПВСР в 2006 році.

Комплекс містить 13 модулів, кожному з яких присвячений окремий практичний посібник з актуальних тем, що будуть корисними для службовців органів місцевого самоврядування:

  1. Децентралізація місцевої влади: досвід європейських держав
  2. Місцеве самоврядування та децентралізація
  3. Система місцевого самоврядування в Україні: історія, теорія, сучасний стан та перспективи
  4. Місцеві бюджети
  5. Адміністративно-територіальна реформа
  6. Стратегічне планування місцевого розвитку
  7. Оперативне планування реалізації стратегії територіального розвитку
  8. Управління публічними проектами: європейський вимір для України
  9. Протидія корупції в органах місцевого самоврядування
  10. Що треба знати посадовим особами місцевого самоврядування про суди?
  11. Адміністративні послуги
  12. Будуємо систему якості – покращуємо задоволення громади міста
  13. Реформування системи управління житловою нерухомістю міста

 

На початку заходу, комплекс навчальних модулів «Децентралізація та врядування» презентував Анатолій Чемерис, експерт ДЕСПРО, який координував роботу авторського колективу. Анатолій Чемерис висловив сподівання, що комплекс стане у нагоді Національній агенції державної служби, Національній академії державного управління, Асоціації міст України, університетам, які здійснюють підготовку магістрів державних службовців, центрам підвищення кваліфікації державних службовців, органам влади та місцевого самоврядування та громадських організацій.

 

Модуль «Соціальна мобілізація для сталого місцевого розвитку» був розроблений Джейсингом Сахом, міжнародним менеджером проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Модуль презентувала Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з урядування та сталого розвитку.

 

З анотаціями усіх навчальних модулів можна ознайомитись тут.

 

Ірина Скалій, керівник проекту ПРООН/МПВСР, підводячи підсумки семінару та посилаючись на відгуки його учасників, висловила впевненість у тому, що навчальні матеріали будуть корисними для посадових осіб місцевих та регіональних органів влади та фахівців з розвитку місцевого самоврядування.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua 

 


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel