Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за підтримки ПРООН провів обговорення проекту Закону “Про службу в органах місцевого самоврядування»

26.04.2012   15:42

 

25 квітня, Київ: проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування” (реєстр. №9673, нова редакція, поданий Кабінетом Міністрів України) став предметом обговорення на круглому столі, організованому Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. В обговоренні проекту Закону взяли участь більше 60 учасників, серед яких народні депутати з різних комітетів, представники Міністерства юстиції України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, українські та міжнародні експерти. Проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації підтримав проведення круглого столу.

 

Проект Закону надзвичайно важливий для всіх територіальних громад України, адже служба в органах місцевого самоврядування визначає ефективність системи органів місцевого самоврядування загалом. Прийняття Закону вплине на більш ніж 100 тисяч працівників органів місцевого самоврядування та їх сімей в Україні.

 

Метою проекту Закону є оновлення методологічного і регулятивного фундаменту правового забезпечення служби в органах місцевого самоврядування, що сприятиме побудові в Україні професійної та ефективної служби в органах місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме ефективну діяльність органів місцевого самоврядування та надання якісних послуг громадянам.

 

 Сергій Маліков, Голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні. закликав до поновлення ефективних комунікацій з усіма зацікавленими сторонами стосовно проекту Закону. Пан Маліков наголосив, що проект Закону не повинен погіршити умови роботи працівників органів місцевого самоврядування.

 

   Висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України зазначає, що проект містить ряд важливих новел, головними серед яких є:  новий  поділ посад в органах місцевого самоврядування на групи та підгрупи; вимоги до політичної нейтральності службовців; вимоги до рівня професійної компетентності особи, яка претендує на зайняття посади в органах місцевого самоврядування; порядок проведення конкурсу; новели щодо оплати праці, преміювання та заохочення, а також щодо дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

               

 В основному учасники обговорення звертали увагу на необхідності залишити службу в органах місцевого самоврядування незалежною від органів державної влади, і цим сприяти незалежності системи органів місцевого самоврядування.

 

Круглий стіл було проведено за підтримки проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», головними партнерами його у містах України є саме органи місцевого самоврядування, програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні», Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та Програмою сприяння Парламенту ІІ.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua 


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jel