Обрано варіант поводження з твердими побутовими відходами в Тульчинському районі

03.04.2012   12:21

3 квітня, Тульчин (Вінницька область): В приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася зустріч Керівного Комітету та Місцевої робочої групи по плануванню міжмуніципального проекту із запровадження інтегрованого підходу до поводження з ТПВ у Тульчинському районі. Проект реалізують Тульчинська районна державна адміністрація, Тульчинська районна рада, Тульчинська міська рада, Суворівська та Кинашівська сільські ради за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та проекту Програми розвитку ООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».

 3 квітня, Тульчин (Вінницька область): В приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася зустріч Керівного Комітету та Місцевої робочої групи по впровадженню міжмуніципального проекту із запровадження інтегрованого підходу до поводження з ТПВ у Тульчинському районі. Проект реалізують Тульчинська районна державна адміністрація, Тульчинська районна рада, Тульчинська міська рада, Суворівська та Кинашівська сільські ради за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та проекту Програми розвитку ООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».

Під час зустрічі було в цілому затверджено звіт про розробку альтернативних варіантів інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами в Тульчинському цільовому регіоні, який презентував Андрій Артов, експерт Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DesPro). Після тривалої дискусії керівний комітет затвердив один із трьох запропонованих варіантів поводження з твердими побутовими відходами на території району, який стане основою для районної Стратегії поводження з ТПВ та плану дій до його виконання.

Обраний варіант передбачає, що багатоповерхові будівлі обслуговуватимуться «4-урновою» системою, яка включатиме контейнери для залишкових відходів, для паперу та картону, для пластику та металу та для скла. Біля приватних будинків будуть встановлені контейнери для залишкових відходів, а також використовуватимуться два види пластикових пакетів– для паперу та картону та пластику з металом. Скло мешканці приватних будинків здаватимуть до приймальних пунктів. Зелені відходи вивозитимуться з громадських місць та приватних будинків, і компостуватимуться на спеціальному майданчику (бажано – частина майбутнього полігону) у штабелях. Цей варіант дозволить звільнити полігон від максимально можливого обсягу відходів. Спорудження сортувального заводу на полігоні не є бажаною альтернативою, внаслідок великого обсягу необхідних інвестицій та експлуатаційних витрат. Новий удосконалений полігон обслуговуватиме територію Тульчинського цільового регіону. На подальших етапах, окрім цільової території, він може обслуговувати й інші громади району.
Очікується, що реалізація проекту вирішить проблему відходів в районі, поліпшить екологічні умови та виробить модель, що може використовуватись в інших регіонах України. На цьому акцентували увагу присутні на засіданні Анатолій Бузік, голова Тульчинської РДА та Інна Бєлова, перша заступнця начальника головного управління житлово-комунального господарства, енергетики та зв'язку Вінницької облдержадміністрації.

Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР зі сталого розвитку презентувала основні напрямки реалізації інформаційної кампанії для цільових громад в рамках проекту «Менше сміття – краще життя». Її мета – змінити звичну побутову поведінку мешканців Тульчинського району на користь більш раціонального використання ресурсів, а також скорочення обсягів відходів завдяки його роздільному збиранню.

Вячеслав Сороковський, експерт DesPro з питань децентралізації зробив акцент на розробленні Стратегії поводження з ТПВ та плануванні наступних кроків реалізації проекту.


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/