Порятунок Чорного моря через освіту - міжнародні зусилля під егідою ПРООН

07.11.2012   12:47

 

Київ, 6 листопада, 2012. Програма розвитку ООН в Україні та компанія «Кока-Кола Україна» запровадили унікальну освітню програму, покликану привернути увагу до збереження і заощадливого ставлення до водних ресурсів на прикладі Чорного Моря. Відповідальне ставлення до довкілля - одне із найбільш актуальних питань сьогодення. Програма розвитку ООН в Україні та компанія «Кока-Кола» спільно третій рік поспіль підтримують проект «Кожна краплина має значення». Цей проект спрямований на формування відповідального ставлення до управління водними ресурсами (наприклад, через ініціативи громад по реабілітації джерел і відповідальному водокористуванню), а також через підвищення інформованості та залучення людей і влади в дії, спрямовані на збереження і захист природних водних ресурсів і навколишнього середовища. 
 
Минулого року в Україні одним із освітніх компонентів регіонального проекту «Кожна краплина має значення» було запроваджено проект «Чорноморська скринька». Це інноваційний учбовий набір, що включає інтерактивні навчальні матеріали, посібник вчителя, плакати, буклети та ігри, пов'язані з Чорним морем і його мешканцями, покликаний більш розумно і дбайливо поводитися з унікальною екосистемою. 20 викладачів та сотні вчителів пройшли навчання з використання набору в роботі з учнями. Більше 1400 наборів «Чорноморської скриньки» були передані в більш ніж 800 шкіл Миколаївської, Одеської та Херсонської областей та Автономної Республіки Крим. Вчителі активно використовують набір в роботі з учнями, а також взаємодіють з колегами, поширюючи досвід у своїх регіонах. Оцінюється, що вже сьогодні навчанням за допомогою посібника охоплено близько 50 тисяч учнів. 
 
Увага до цього посібника з боку учителів та шкіл спонукала партнерів проекту - Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Компанію «Кока-Кола Україна» - втілити в життя нову ідею і доповнити експозицію «Водно-інформаційного центру» міста Києва стендом про Чорне море, його мешканців, і представити на цьому стенді навчальний посібник «Чорноморську скриньку». 
 
Урочисте відкриття стенду відбулося за участі Менеджера міжнародної програми «Кожна краплина має значення» Богачана Бенлі, Елени Панової, заступника Директора Представництва ПРООН в Україні та Генерального директора компанії «Кока-Кола Україна» Уолтера Рассела Гордона. 
 
Богачан Бенлі наголосив на серйозності ситуації, що склалася навколо Чорного моря: «Ресурси Чорного моря надто активно використовуються людьми. 80% рибних запасів моря знищено. Фізично змінено береговий ландшафт моря - його природний вигляд втрачено. Забруднення Чорного моря перевищує допустимі норми подекуди в десятки разів». Проте він висловив переконання. що ще можна зупинити знищення природних активів моря: «Розроблений освітній комплекс Чорноморська скринька» ґрунтується на  ідеї,  що вирішення проблем Чорного моря значною мірою залежить від обізнаності дітей - наших майбутніх громадян». 
 
Елена Панова, заступник Директора Представництва ПРООН в Україні зазначила: «Важливо те, що Чорноморська скринька - міжнародний проект, тому і турецькі. і російські, і українські учні отримають однаково докладні знання про екологію Чорного моря. Коли діти стануть дорослими, вони швидше знайдуть спільну мову, стануть носіями однакових цінностей. краще розумітимуть один одного та важливість порятунку Чорного моря. Тільки в Україні за допомогою «Чорноморської скриньки» навчаються близько 30000  дітей». 
 
Генеральний директор компанії «Кока-Кола Україна» Уолтер Рассел Гордон зауважив: «Турбота про водні ресурси на ряду з популяризацією здорового способу життя та підтримкою національних цінностей, є одним зі стратегічних напрямків діяльності компанії Coca-Cola в Україні. Вода - це основна складова нашого продукту. Ми дбаємо про якість нашого продукту і запроваджуємо на підприємстві світові стандарти виробництва. Ми застосовуємо усі можливі способи донесення інформації про важливість відповідального ставлення до водних ресурсів - це невід’ємна частина нашої корпоративної соціальної відповідальності. ПРООН в Україні - це постійний відповідальний партнер. Спільно ми робимо важливі та необхідні зміни всередині місцевих громад». 
 
Відвідати «Водно-інформаційний центр» міста Києва та познайомитись з новим стендом завітали учні 4-го класу середньої школи №1 міста Українка, що в Обухівському районі Київської області. Цих школярів - учасників проекту «Кожна краплина має значення» - запросили на відкритий урок за методикою «Чорноморської скриньки». Врешті, на відкритому уроці, присвяченому Чорному морю, учнями стали не тільки школярі, а й дорослі: працівники музею, журналісти, розробники та натхненники «Чорноморської скриньки». 
 
Відкриття експозиції, присвяченої Чорному морю, у «Водно-інформаційному центрі» Києва наочно ознайомить всіх відвідувачів зі станом екосистеми Чорноморського басейну та допоможе зрозуміти важливість та необхідність вирішення гострих екологічних проблем. 
 
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel