«7 китів» реформи ЖКГ. В Києві проходить головний захід року у сфері ЖКГ

08.11.2012   10:36

 

 

6-9 листопада 2012 року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та  житлово-комунального господарства України проводиться VIІІ Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства». У рамках конгресу проведено 11 заходів – виставки, конференції та тренінги. Програма розвитку ООН підтримала проведення Конгресу та представила освітньо-професійні програми з підготовки спеціалістів з управління багатоквартирним житловим фондом, розроблені на замовлення міністерства. 

 

Під час роботи Конгресу (програма Конгресу) розглянуто та обговорено питання  щодо удосконалення системи управління у сфері житлово-комунального господарства, впровадження більш ефективного управління і функціонування об’єктів водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності, шляхом залучення приватних інвестицій у технічне переоснащення зазначених об’єктів, що сприятиме підвищенню якості комунальних послуг та прискоренню процесу реформування житлово-комунального господарства. 

 

«За кількістю та значенням умовно ці напрямки можна назвати «7 китів», на яких тримається реформа ЖКГ. Це, зокрема, дерегуляція галузі, повний облік ресурсів, створення ефективного власника житла, економічно обґрунтовані тарифи, монетизація пільг та субсидій, наявність «дешевих грошей» для модернізації, а також застосування програмно-цільового методу під час реалізації кожного з напрямків. При цьому мається на увазі комплексний підхід, коли ресурси концентруються, а не розпорошуються по кількох подібних програмах, коли досягається синергетичний ефект взаємодії всіх окреслених напрямків», відзначив  Анатолій Близнюк, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

 

Про складний, але успішний процес створення ОСББ в місті Новоград-Волинський, розповів  його міський голова Володимир Загривий. Перше ОСББ в місті було створено в 2003 році, а на сьогодні їх вже є 30, до того ж, створено Асоціацію ОСББ «Вікторія» та ГО «Рада керівників ОСББ». Новоград-Волинська міська рада є партнером ПРООН/МПВСР з 2005 року. Відтоді, у місті широко застосовано підхід розвитку за участю населення та надано підтримку 22 громадам міста у виконанні проектів щодо місцевого сталого розвитку. Анатолій Близнюк рекомендував поширювати досвід міста у створенні ОСББ по всій Україні.  

 

У ході пленарної сесії було представлено освітньо-професійні програми з підготовки спеціалістів з управління багатоквартирним житловим фондом, які були розроблені за підтримки проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку». Програми представив Леонід Туловський, спеціаліст проекту з управління якістю.

У результаті конгресу буде розглянуто фінальну декларацію, в якій викладено пріоритетні завдання реформування житлово-комунального господарства, зокрема розроблення єдиної державної цільової програми у сфері модернізації та розвитку житлово-комунального господарства, планомірне приведення тарифів на житлово-комунальні послуги у відповідність до економічно-обґрунтованих витрат підприємств на їх виробництво та надання з урахуванням інвестиційної складової та впровадження стимулюючої моделі тарифоутворення та залучення громадськості до процесів формування житлової політики та реформування житлово-комунального господарства.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel