Місто Новоград-Волинський ділиться досвідом активізації місцевих громад у співпраці з ПРООН

29.11.2012   10:06

 

28 листопада, Київ: Місто Новоград-Волинський представило відео для поширення унікального досвіду співпраці з проектом «Муніципальна програма врядування і сталого розвитку», а також реформування міського житлово-комунального господарства.  Відео було створене в рамках кампанії "ООН для Тебе", до якої долучилося місто на запрошення проекту ПРООН/МПВСР.

 

Новоград-Волинська міська рада є партнером ПРООН/МПВСР з 2005 року. Відтоді, у місті широко застосовано підхід розвитку за участю населення та надано підтримку 22 громадам міста у виконанні проектів щодо місцевого сталого розвитку на загальну суму 4,16 млн. грн., які принесли безпосередню вигоду понад 30 тисячам жителів міста. Технічна допомога Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй Новоград-Волинській міській раді доповнювалася підтримкою двох багатосторонніх донорів – Швейцарської Конфедерації  та Посольства Королівства Норвегії в Україні.

Серед  22 проектів громад, 11 були впроваджені громадами жителів (енергоефективність, системи водопостачання, каналізації, побудова спортивного майданчика); 9 були пов’язані із закладами освіти (ремонт даху, заміна вікон, ремонт приміщень), та ще 2 проекти проваджені громадськими організаціями у соціальній сфері.

 

 Місто Новоград-Волинський успішно провело реформу житлово-комунального господарства та досягло того, до чого сьогодні прагне вся країна  - створити ефективного власника житла та залучити мешканців  до створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Нещодавно Анатолій Близнюк, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства рекомендував поширювати досвід міста у створенні ОСББ по всій Україні.

 

Сьогодні в Новоград-Волинському створено та функціонує 30 ОСББ, які об’єднують більше 200 будинків та комунальне підприємство, яке утримує застарілий житловий фонд, що не ввійшов до складу ОСББ. Тепер основна відповідальність за утримання та обслуговування будинків лежить на плечах самих власників.

В місті працює Муніципальний відділ підтримки, створений в рамках співпраці з ПРООН/МПВСР. Ірина Гудзь, начальник відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій міської ради, муніципальний координатор ПРООН/МПВСР та  Оксана Липська, спеціаліст відділу знайшли спільну мову з місцевими громадами та сприяють реалізації у місті різних заходів ПРООН/МПВСР.

 

 

Так, у  місті відновлене природне джерело, впроваджено в школах уроки для сталого розвитку, проведено інформаційну кампанію з раціонального ставлення до водних ресурсів. До цих заходів, проведених в рамках спільного проекту ПРООН та компанії "Кока-Кола" (за підтримки ТМ "BonAqua") "Кожна краплина має значення" залучено учнів,  вчителів та місцеві громади.

 

Місто відгукнулося на запрошення ПРООН/МПВСР приєднатися до кампанії "ООН для Тебе". Ірина Гудзь та Оксана Липська провели зустріч зі студентами Новоград-Волинського медичного коледжу та розповіли про структуру ООН та результати роботи проекту ПРООН/МПВСР в місті. 

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел.  (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jel