Східні міста приймають обмінний візит представників Західної частини України із питань місцевого самоврядування

26.06.2006   16:31
22-23 червня цього року 18 представників міст Західної та Центральної частини України відвідали Донецьку обл. з метою вивчення найкращих практик місцевого самоврядування для сталого розвитку в регіоні. Господарями візиту стали смт. Новий Світ та м. Кіровське – місто-партнер ПРООН/Муніципальної програми врядування та сталого розвитку.

У перший день, гості відвідали смт. Новий Світ, де їх привітала п. І.Берднікова, селищний голова, та її команда за участю представників органів влади обласного та районного рівня. Під час офіційної зустрічі, гості презентували досягнення області, району та селища, та змалювали специфічні риси місцевого самоврядування та муніципального розвитку у Східному регіоні. Відвідувачі представили свої власні міста, предмет їхньої гордості та найкращі досягнення, такі як: м. Тисмениця – досвід хутровиробництва, м. Канів – політику розвитку на основі культурної спадщини, Камінь-Каширський – свої зусилля щодо політики підтримування народжуваності, міста Львівщини – щодо розвитку туризму і т.д.

Після офіційної зустрічі, делегація відвідала Старобешівську ТЕС, яка є головним джерелом надходжень до місцевого бюджету, та носієм відповідальності за утримання місцевої соціальної інфраструктури. Пізніше, гості поїхали до дитячого садка, утримуваного селищною радою, спортивно-рекреаційного центру, який надає послуги місцевим жителям, та спортивних майданчиків, збудованих за участю місцевої громади. Для ознайомлення із духовним розвитком селища, вони відвідали новозбудовану селищною радою церкву.

Наступного дня, делегація відвідала м. Кіровське, котре є містом-партнером МПВСР. Під час офіційної зустрічі за участю п. В.Мандруса, міського голови, представники місцевих органів влади презентували досвід створення відділу надання муніципальних послуг із метою наближення та покращення доступу місцевих громадян до послуг, їхній досвід щодо програмно-цільового методу формування бюджету, а також щодо співпраці із ПРООН у сфері просування партисипативного врядування для сталого розвитку. Після цього, учасники мали унікальний шанс спуститись у шахту та спостерігати за процесом вуглевидобування, а також відвідали один із новозбудованих кондомініумів, який планує налагодити співпрацю із ПРООН/МПВСР із метою вирішення однієї з їхніх пріоритетних проблем.

У ході дискусії був зроблений головний висновок про типову природу проблем, з якими стикаються міста у різних частинах України незалежно від регіонального розташування, а також про можливості кращого їх вирішення шляхом співпраці та обміну досвідом. Даний висновок буде підсумований консультантами в галузі політики протягом національного круглого столу 14 липня 2006 р. Ці заходи ПРООН/МПВСР впроваджуються за підтримки Швейцарського бюро співробітництва (ШБС).
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat