Муніципальна рада сталого розвитку заснована у м. Рівне

12.07.2006   09:13
У вівторок, 11 липня 2006 р. у м. Рівне відбулося установче засідання Муніципальної ради сталого розвитку (МРСР) за участю понад 40 представників органів місцевої влади, обласної державної адміністрації, громадськості, мережі шкіл, бізнесових кіл, та громадських організацій, а також членів команди ПРООН/МПВСР, зокрема, п. Д.Саха та п. І.Скалій.

Урочисте засідання було відкрито п. Ю. Торгуном, Секретарем Рівненської міської ради, який обґрунтував необхідність об’єднання зусиль громадян міста та їхніх організацій у різних сферах із метою вирішення проблем місцевого сталого розвитку. П. Д.Сах, міжнародний менеджер проекту, розповів присутнім про історію партнерства ПРООН/МПВСР із Рівненською міською радою, та схвалив їхні наміри про об’єднання зусиль, посилаючись на відповідні рекомендації Всесвітнього самміту зі сталого розвитку 2000 р.

У ході засідання п. П.Вахнюк, муніципальний координатор проекту, розповів про історію впровадження МПВСР у м. Рівне та здобутки Програми на місцевому рівні. П. М.Захарук, голова постійної депутатської комісії з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій та підтримки підприємництва, обґрунтував необхідність зміцнення процесу розвитку місцевого самоврядування. Представник Рівненської обласної державної адміністрації, п. Л.Біляк, начальник управління економіки, висвітлив актуальність поширення досвіду Програми в межах області. П. П.Сара, керівників одного із місцевих кондомініумів, обґрунтував необхідність створення мережі організацій житлових районів та зупинився в цілому на розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті.

Після цього, у ході засідання було прийнято «Резолюцію Форуму представників Рівненської міської ради та виконавчого комітету, організацій житлових районів, громадських організацій, мереж шкіл та асоціацій», яка підтвердила намір громадськості міста та міської влади створити МРСР, «Положення про Муніципальну раду сталого розвитку», а також затверджено Координаційний комітет МРСР у складі 13 осіб на чолі із п. В.Чайкою, міським головою м. Рівне.

Очікується, що МРСР слугуватиме в якості ефективного форуму представників міської влади, навчальних закладів, організацій житлових районів, підприємницьких структур, неурядових громадських організацій та інших громадян міста, які беруть участь у впровадженні принципів сталого розвитку. Із цим кроком, впровадженим за підтримки Швейцарського бюро співробітництва, інституційний розвиток у м. Рівні вийшов із мікрорівня на мезо-рівень.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat