Проведено муніципальні слухання для визначення інноваційних шляхів місцевого розвитку

09.10.2006   11:32
18-21 вересня 2006 р. відбулися XI Всеукраїнські муніципальні слухання у м. Бердянськ. Метою їхнього проведення було мобілізувати наявний інтелектуальний потенціал муніципальних експертів, парламентарів, представників центральної та місцевої влади, навчальних закладів, підприємницьких структур, міжнародних експертів та НГО для вирішення існуючих проблем та пошуку інноваційних шляхів муніципального розвитку в Україні. Слухання були організовані Фондом підтримки розвитку місцевого самоврядування при Президенті України за сприяння ПРООН/МПВСР та інших агенцій. У контексті поточної політичної, економічної та соціальної ситуації у країні, були визначені наступні цілі слухань:

Розвиток партнерств між учасниками місцевого самоврядування, підприємницьких структур та НГО.
Започаткування ефективного діалогу між місцевим самоврядуванням, населенням та політичними партіями.
Демонстрація новим головам сільських рад, міським головам та депутатам місцевих рад перевірених та ефективних методів їхньої майбутньої роботи та активної участі у муніципальному русі.

Під час слухань 150 учасників обговорили та здійснили оцінювання поточної ситуації у місцевому та регіональному розвитку після виборів до органів місцевого самоврядування. Ключовими виступаючими стали В.Рибак, віце-прем’єр міністр України, В.Пархоменко, представник Секретаріату Президента, А.Матвієнко, перший заступник голови Парламентського комітету із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, М.Пухтинський, президент Фонду підтримки розвитку місцевого самоврядування, В.Куйбіда, народний депутат, Т.Єфіменко, заступник міністра фінансів.

Було підготовлено, обговорено та прийнято заключні документи конференції, у тому числі Меморандум муніципального розвитку на 2007 р. та проект Національного звіту «Інноваційні шляхи муніципального та регіонального розвиту в Україні - 2006”, який стосувався питань національної політики муніципального та регіонального розвитку, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування, конкурентоспроможності громад, зміни міжбюджетних відносин, фінансових ресурсів місцевого самоврядування, місцевої демократії, інноваційних інструментів муніципального розвитку, міжнародної співпраці у сфері муніципального та регіонального розвитку та необхідності організувати заходи із підвищення кваліфікації для представників місцевих органів влади та громад. На додачу до цього, учасники поділилися власним досвідом у розвитку та застосуванні інноваційних проектів і програм та порівняли досягнення й проблеми реформування місцевого самоврядування у різних країнах.

Команда МПВСР зробила презентацію про досвід програми у започаткуванні моделі сталого муніципального розвитку із залученням громад та надала рекомендації з покращення законодавчого та політичного середовища щодо партисипативного муніципального врядування для сталого розвитку. Досвід ПРООН/МПВСР у сфері партисипативного муніципального врядування із залученням громад був гарно сприйнятий учасниками слухань та має бути включений в якості опису успішної практики до остаточного документу слухань.

“Ми у м. Миколаїв вважаємо, що партисипативний підхід є дієвим інструментом у покращенні громадських та комунальних послуг шляхом залучення громад для підвищення рівня життя мешканців міста”, сказав п. В.Яворський, заступник Миколаївського міського голови, у процесі зустрічі.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat