Просування зайнятості шляхом створення мережі бізнесу в м. Івано-Франківськ

10.10.2006   14:39
6 жовтня 2006 р. представники кредитної спілки «Станіславська», Українсько-Канадського бізнес-центру, посадовці із Івано-Франківської міської ради, Муніципальний відділ підтримки та ПРООН/МПВСР започаткували новий експеримент із підвищення зайнятості шляхом створення мережі бізнесу та пов’язаних із нею агенцій у м. Івано-Франківськ шляхом підписання «Меморандуму про наміри». Проектна пропозиція під назвою «Просування зайнятості шляхом створення мережі малого бізнесу та пов’язаних із ним закладів у м. Івано-Франківськ» була розроблена з метою підтримки спроб місцевих зацікавлених сторін підвищувати зайнятість населення у малому та середньому бізнесі на даній території.

У рамках пропозиції 80 безробітних людей пройдуть навчання із розвитку бізнесу, розроблять свої бізнес-плани та отримають підтримку кредитної спілки у вигляді групових кредитів у кінці 2006 р. Місцеві зацікавлені сторони, такі як кредитна спілка «Станіславська», Українсько-Канадський бізнес-центр, Івано-Франківська міська рада, Муніципальний відділ підтримки та Івано-Франківський міський відділ зайнятості об’єднали свої зусилля та створили Центр із просування бізнесу для представників місцевої громади, що розпочинають власну справу.

Під час короткої зустрічі представники УКБЦ та кредитна спілка підписали «Меморандум про наміри» у присутності учасників тренінгу із розробки бізнес-планів, який було підтримано ПРООН/МПВСР. Перша група людей, що пройшли навчання, представила свої бізнес плани, які були гарно сприйняті наступною групою людей, яким ще належить у майбутньому пройти подібне навчання, та представниками кредитної спілки.

Дж. Сах, міжнародний менеджер проекту ПРООН/МПВСР, зробив презентацію щодо (a) розвитку організації підприємництва, (b) започаткування системи мікрозаощаджень та (c) започаткування системи мікрокредитування. Визначено, що учасники сформують групи самодопомоги, акумулюватимуть мікро-заощадження, розміщуватимуть їх у кредитній спілці та матимуть змогу отримувати малі кредити, що ґрунтуватимуться на груповій заставі.

Наприкінці засідання відбувся діалог щодо альтернативних механізмів мікрозаощаджень та мікрокредитування з метою підвищення зайнятості та розвитку малого бізнесу в м. Івано-Франківськ. У діалозі взяли участь учасники тренінгу, представники ПРООН/МПВСР, кредитної спілки та Українсько-Канадського бізнес-центру. «Я не довіряла банкам; мій попередній досвід із банківськими кредитами був дуже болісним. Я майже утратила власне житло. Ось чому, коли я почула про групові мікро-кредити, я була налаштована скептично. Але після детального пояснення даної ідеї, зробленого представниками Центру із просування бізнесу та ПРООН/МПВСР, я зрозуміла, що даний кредит є реальним для мене. Більше за те, я можу таким чином знайти друзів і партнерів», – сказала одна із учасниць після проходження тренінгу.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat