Місцевий розвиток в Україні: чи досягнуті результати?

27.11.2006   11:50
Київ. 23 листопада 2006 р. Міські голови 12 міст, представники районних та обласних органів влади, національні та міжнародні партнери і донорські агенції зібралися 23 листопада 2006 р. на засідання Національного форуму міст-партнерів із метою огляду досягнень у сфері сталого розвитку на місцевому рівні та планування майбутніх заходів у цьому контексті. Починаючи із квітня 2004 р., коли була ініційована Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, у цих містах-партнерах було впроваджено 59 проектів місцевих громад із питань сталого розвитку загальною вартістю 7.7 млн. грн., вигоду від впровадження яких отримали 50226 мешканців цих міст.

Переважно робота у сфері розвитку зосереджена на питаннях політики, і проходить чимало років перш ніж вона приносить реальний вплив на пересічних українців. ПРООН/ Муніципальна програма врядування та сталого розвитку є поєднанням роботи на рівні безпосередніх базових громад та у сфері політики, що, зрештою, приносить негайну, довготривалу вигоду членам відповідної громади. Програма розроблена із метою підтримки мешканців міст, освітніх закладів, організацій громадянського суспільства та приватного сектору у самоорганізації задля вирішення їхніх спільних проблем.

У сьогоденній Україні, люди дотепер очікують, що держава повинна відремонтувати старі системи опалення, підстригти трав’яні газони перед багатоквартирними будинками чи впорядкувати прибудинкову територію, що перебуває в комунальній власності. Міські ради - партнери програми зобов’язалися працювати над зміною непорушних переконань громадян у тому, що держава єдино відповідальна за надання громадських благ та послуг. Метою роботи є показати людям, яким чином їхні колективні зусилля можуть принести сталу вигоду кожному з них та досягти сталого розвитку у суспільстві.

Програма застосовує підхід активної спільної участі до розвитку, за якого громадяни, місцеві органи самоврядування, ПРООН/МПВСР та інші сторони із громадського та приватного секторів вносять частину ресурсів у спільне фінансування із метою впровадження місцевих планів, розроблених мешканцями міст. На сьогоднішній день, програма діє у 12 містах, в тому числі Івано-Франківськ, Рівне, Житомир, Новоград-Волинський (Житомирська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Миколаїв, Кіровське (Донецька обл.), Українка, Кагарлик (Київська обл.), Гола Пристань (Херсонська обл.), Вознесенськ (Миколаївська обл.) та Нововолинськ (Волинська обл.)

Серед 59 місцевих проектів 30 були пов’язані із соціальним сектором (громадське здоров’я, питна вода, соціальних захист людей із особливими потребами), 27 проектів стосувалися енергії та довкілля (реконструкція опалювальної та каналізаційної систем, гаряче та холодне водопостачання, ізоляція вікон, реконструкція дахів), та 2 проекти були впроваджені із метою економічного розвитку (підвищення рівня зайнятості). У сукупності ці проекти принесли вигоду 50226 мешканцям міст-партнерів. Незважаючи на те, щоб більшість цих органів самоорганізації були створені із метою вирішення спільних нагальних проблем, ці інституції поступово стають сталими організаціями громад із довгостроковими планами розвитку. Крім того, програма зміцнює інституційну спроможність своїх партнерів, включаючи місцеві органи самоврядування, на різних рівнях із метою підвищення їхньої ефективності та врядування задля кращого надання продуктів розвитку.

«Такі програми як ПРООН/МПВСР допомагають змінити ставлення людей із апатії та інерції у бік соціальної свідомості, що врешті призводить до розбудови громадянського суспільства. Беручи участь у подібних програмах, люди бачать негайні результати своїх колективних дій», - сказав п. Микола Боровець, Новоград-Волинський міський голова та новообраний Головуючий Форуму.
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli AC Rechargekamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyat