ПРООН/МПВСР підтримує круглий стіл “Про ВІЛ/СНІД – вголос!” у м. Нововолинськ

20.12.2006   09:20
8 грудня 2006 р. у м. Нововолинськ Волинської обл. було проведено круглий стіл“Про ВІЛ/СНІД – вголос!”, у якому взяли участь понад 30 представників місцевої молоді та ВІЛ-сервісних організацій міста. ПРООН/ Муніципальна програма врядування та сталого розвитку підтримала захід із метою планування напрямків діяльності у 2007 р. у сфері попередження поширення ВІЛ/СНІДу на місцевому рівні.

Проблема ВІЛ/СНІДУ для міста Нововолинськ залишається актуальною. Станом на 1 жовтня 2006 р. у місті зареєстровано 237 осіб, що живуть із ВІЛ; за 9 місяців померло 17 осіб, з них 12 – від СНІДу (загальна кількість населення 57 тис. мешканців). Тобто на сьогодні кількість фактично хворих не є критично високою, проте, незважаючи на існуючі державні програми та активність громадських організацій, недуга продовжує поширюватись містом, захоплюючи все нові жертви, переважно молодого віку. Основним шляхом передачі інфекції залишається поширення ін’єкційним шляхом серед наркозалежних осіб. Саме цей шлях став джерелом проникнення інфекції в місто, та призвів до того, що на сьогоднішній день Нововолинськ посідає перше місце серед міст та районів області по кількості виявлених ВІЛ-інфікованих осіб на десять тисяч населення.

З метою планування заходів, які можуть здійснити місцеві громади задля попередження поширення ВІЛ/СНІДу у місті, Нововолинським муніципальним відділом підтримки був проведений круглий стіл за участю представників міської ради, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, студентів місцевих навчальних закладів, керівників груп самодопомоги та громадських організацій міста.

В роботі круглого столу виступили Б.Карпус, депутат міської ради, Г.Карнаухова, завідувачка відділу у справах молодіжної політики, сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому, В.Бевз, лікар-інфекціоніст, В.Дубровський, лікар-нарколог, О.Лакиш, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші.

Заслухавши доповіді про стан із ВІЛ/СНІД в місті, основні шляхи інфікування, можливості пошуку інформації та підтримки на заходи у сфері попередження поширення ВІЛ/СНІДу, та можливості підтримки для осіб, що живуть із ВІЛ, у місті, а також переглянувши навчальний відеофільм «Разом проти ВІЛ/СНІДу», розроблений та наданий організаторам ПРООН/ Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку, учасники виробили наступне бачення своєї спільної діяльності у 2007 р.:

1. Створити мережу організацій громадянського суспільства (ОГС), діяльність яких спрямована на поширення інформації про здоровий спосіб життя та запобігання ВІЛ/СНІДУ.

2. Секретаріатом мережі ОГС визнати молодіжну ГО „Перспектива”.

3. Закликати засоби масової інформації до поширення соціальної реклами та висвітлення заходів мережі у м. Нововолинськ.

4. Сформулювати пропозиції для винесення їх на розгляд Нововолинської міської ради, ПРООН/МПВСР, інших донорських та спонсорських організацій, щодо заходів запобігання та профілактики ВІЛ/СНІДУ серед молоді у 2007 році.

5. До 31 грудня 2006 року підписати «Угоду про співпрацю» між організаціями-учасницями мережі та затвердити план спільних дій на 2007 рік.

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat