ПРООН встановила партнерство із Комітетом Верховної Ради України із державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування

01.02.2007   11:15
15 січня 2007 р. була підписана «Угода про партнерство» між ПРООН в контексті Муніципальної програми врядування та сталого розвитку та Комітетом Верховної Ради України із державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Загальною метою угоди є створення сприятливих умов для посилення децентралізованого врядування заради сталого розвитку в Україні.

Дане партнерство стало можливим завдяки попередньому діалогу між п. Йоанною Казаною-Вішньовецькою, Заступницею Постійного Представника ПРООН, п. Віктором Тихоновим, Головою Комітету, підтримці Української асоціації місцевих та регіональних влад, очолюваної п. В’ячеславом Негодою, та діяльності МПВСР із сприяння розвитку партисипативного врядування.

Структура партнерства включає наступне:

Ініціювання реформ у сферах адміністративної/ фінансової децентралізації у відповідності до принципів субсидіарності.
Сприяння створенню ефективної децентралізованої інституційної системи, яка б дозволяла місцевим громадам жителів, малих підприємств, НГО і навчальних закладів та органам місцевого самоврядування долучатися до процесу прозорого спільного планування та вирішувати соціальні, економічні та екологічні проблеми на їхніх територіях.
Зміцнення та розвиток правової бази для створення сприятливого середовища для територіальних громад, органів місцевого самоврядування, НГО щодо вирішення питань місцевого значення шляхом прямої участі у спільному плануванні та впровадженні заходів місцевого сталого розвитку у рамках громадсько-приватної співпраці.
Сприяння впровадженню адміністративно-територіальної реформи в Україні для демократичного врядування та громадсько-приватного партнерства.

З цією метою Комітет виконуватиме функції національного партнера ПРООН/МПВСР, лобіюватиме зміни у політиці із місцевого розвитку за участю громад у Верховній Раді, та виконуватиме заходи у партнерстві із ПРООН та її проектами, у разі необхідності, з метою творення законодавства з питань демократичного врядування, місцевого самоврядування та місцевого розвитку за участю громад. У свою чергу, ПРООН розбудовуватиме потенціал Комітету шляхом надання технічної підтримки для підвищення рівня прозорості та доступу людей до інформації; розробки політики/ законодавства; та підвищення громадської поінформованості із питань адміністративно-територіальної реформи
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/