Рубіжанська міська рада та ПРООН співпрацюватимуть задля покращення якості життя громадян міста

02.03.2007   09:56
1 березня 2007 р. у м. Рубіжне була проведена презентація «Муніципальної програми врядування та сталого розвитку», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН/МПВСР). В результаті схвального сприйняття принципів та підходів програми учасниками заходу, Анатолій Бусєнков, Рубіжанський міський голова, та Джейсінгх Сах, міжнародний менеджер проекту, підписали «Угоду про партнерство» з метою розвитку механізмів залучення громадян до муніципального управління задля покращення рівня життя місцевої громади.

Загальною метою партнерства є зміцнення інституційного потенціалу на всіх рівнях для досягнення сталого розвитку. Задля цього партнери виконуватимуть наступне:

Надаватимуть підтримку мешканцям районів, малому бізнесу, недержавним громадським організаціям та навчальним закладам щодо самоорганізації та мобілізації зусиль для розв'язання соціально-економічних і екологічних проблем на території громади та міської ради.
Сприятимуть підвищенню ефективності діяльності місцевих органів влади, створенню децентралізованих систем врядування, які дозволять залучати місцеві громади до участі у прозорому процесі планування та вирішення їхніх проблем, впроваджуючи принципи сталого розвитку.
Мобілізовуватимуть фінансові ресурси для реалізації громадських ініціатив та проектів, спрямованих на вирішення їхніх нагальних проблем.

Серед близько 40 учасників презентації також були Олена Урсу – експерт проекту з моніторингу та зв’язків ПРООН/МПВСР, Юрій Карцев - секретар міської ради міста Рубіжного, заступники міського голови, депутати обласної та міської ради, керівники громадських організацій міста, керівники структурних підрозділів виконавчих органів міської ради, представники житлових громад, освітніх закладів міста.

“Головною цінністю міста є його люди. Тому важливість партнерства з даною програмою ми бачимо не у покращенні фінансування розвитку міста, а у можливості подолання позиції неучасті населення в цьому процесі. Кожен громадянин міста має бути не спостерігачем, а активним учасником процесу розвитку”, - сказав Анатолій Бусєнков, міський голова, з нагоди підписання «Угоди про партнерство».

Починаючи із квітня 2004 р., коли була ініційована ПРООН/МПВСР, у 14 містах-партнерах було впроваджено 62 проекти місцевих громад із сталого розвитку загальною вартістю 7.6 млн. грн., безпосередню вигоду від реалізації яких отримали понад 50 тис. мешканців цих міст.

Місто Рубіжне стало 15-м містом-партнером, таким чином, поширюючи заходи програми і на Луганську область. Крім Рубіжного, містами-партнерами програми є: Івано-Франківськ та Галич (Івано-Франківська область), Рівне (Рівненська область), Житомир, Новоград-Волинський (Житомирська область), Миколаїв та Вознесенськ (Миколаївська область), Кіровське (Донецька область), Гола Пристань (Херсонська область), Кагарлик та Українка (Київська область), Нововолинськ (Волинська область), Могилів-Подільський (Вінницька область) та Львів (Львівська область)
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat