Нововолинськ оцінює поточний рівень розвитку міста

05.03.2007   12:58
Муніципальна програма врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, передбачає необхідність вироблення містами чіткого бачення рівня місцевого розвитку у світлі досягнення його сталості. Серед інструментів, що використовуються з цією метою, слід зазначити оцінювання поточного рівня розвитку міста, стратегічне планування та спільне оцінювання організацій громад.

Маючи це на увазі, 2-го березня у м. Нововолинськ Волинської області з ініціативи міського гголови п. Віктора Сапожнікова було проведено круглий стіл «Оцінювання місцевого розвитку» з метою визначення поточного рівня розвитку міста.

Близько 20 представників управління житлово-комунального господарства, довкілля, освіти та науки міської ради, місцевих громад та громадських організацій зібралися для оцінювання поточного рівня розвитку власного міста. Для цього вони використовували методологію оцінювання місцевого розвитку, розроблену Братиславським регіональним центром ПРООН та адаптовану ПРООН/МПВСР до місцевого контексту. Анкета-опитувальник є інструментом оцінювання сильних та слабких сторін міста у різних сферах: 1) місцева організація та демократія (стратегічне планування, інституційний розвиток, гендерна рівність, місцеве партнерство); 2) місцеве навколишнє середовище; 3) місцеве суспільство; та 4) місцева економіка. У цій вправі взяли участь п. Юрій Єлева та п. Володимир Рожелюк, перші заступники міського голови.

На цьому тижні працівники муніципального відділу підтримки проаналізують анкети та широко висвітлять результати оцінювання у співпраці з місцевими ЗМІ. Результати цієї вправи нададуть місту можливість відбирати проекти та ініціативи громад, що є пріоритетом для міста з точки зору посилення тих сфер місцевого розвитку, які виявляться порівняно слабкими.

П. Олександр Бабій, муніципальний координатор проекту у м. Нововолинськ, сказав: «Знання вихідної інформації є дуже важливим з двох причин: перш за все, воно дає можливість об’єктивно оцінити найважливіші місцеві потреби міста та відповідний обсяг робіт, що мають бути виконані, включаючи також і фінансові ресурси для цих цілей; та, по-друге, надає об’єктивні дані для визначення та відбору пріоритетних проектів серед тих, які будуть розроблені та подані на підтримку організаціями громад. Необхідно оцінювати місцеву ситуацію щонайменше раз на рік, що також допомагатиме проводити моніторинг ефективності заходів Програми на місцевому рівні».

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь, будь ласка, до п. Олени Урсу за телефоном (+38 044) 280-3007, або електронною поштою olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat