та Академія муніципального управління спільно здійснюватимуть підготовку майбутнього покоління з питань підходу розвитку за участю громад

28.03.2007   17:22
28 березня цього року була підписана «Угода про партнерство» між ПРООН в контексті Муніципальної програми врядування та сталого розвитку та Академією муніципального управління, вищим навчальним закладом м. Київ, задля сприяння принципам сталого розвитку, децентралізації та спільного врядування шляхом підготовки майбутнього покоління в Україні з питань підходу розвитку за участю громад.

Дане партнерство стало можливим завдяки попередній діяльності програми щодо ознайомлення представників національних та регіональних вищих навчальних закладів із концепціями та досвідом участі громадян в місцевому врядування у селах та містах в рамках проектів, що підтримуються ПРООН.

Після цього, в жовтні 2006 р. представники 6-ти ВНЗ України з міст Київ, Рівне, Миколаїв та Житомир створили Національний форум ВНЗ-партнерів; серед цих ВНЗ була, зокрема, Академія муніципального управління. Члени форуму високо оцінили досвід уповноваження громадян до участі у процесі прийняття рішень та управління розвитком на місцевому рівні, та створили НФВНЗП з метою координації на національному рівні заходів по включенню підходу розвитку на основі участі громад та принципів сталого розвитку до навчальних планів вищої школи.

Сфера партнерства із Академією муніципального управління включає наступне:

Включення підходу розвитку за участю громад до навчальних планів вищих навчальних закладів для уможливлення підготовки майбутнього покоління в Україні з даної теми.
Підвищення потенціалу студентів, представників органів місцевого самоврядування та місцевих громад для реалізації спільного планування за принципом «знизу-вгору» та участі в заходах з місцевого сталого розвитку в структурі громадсько-приватного партнерства.
Сприяння поширенню концепції та досвіду участі громад у місцевому сталому розвитку через різні наукові заходи та кампанії з поінформованості на національному рівні.
Академія муніципального управління, будучи розташованим у м. Київ вищим навчальним закладом, що спеціалізується на питаннях місцевого самоврядування, координуватиме цю діяльність на національному рівні.

Після слів привітання п. Т. Іванової, Проректора Академії з науково-педагогічної роботи, та п. С. Волкова, Старшого програмного менеджера ПРООН, члени Вченої ради вислухали презентацію про удосконалення навчальних планів задля включення підходу розвитку за участю громад, зроблену п. О. Урсу, експертом ПРООН/МПВСР з моніторингу та зв’язків. Учасники погодилися з важливістю такої співпраці та проголосували за підписання «Угоди про партнерство».

З цієї нагоди, п. Т. Тимочко, Проректор Академії з виховної роботи, сказала наступне: “Ми, науковці, знаємо, що сталий розвиток є концепцією гармонійного розвитку суспільства із відповідним балансом його економічної, соціальної та екологічної компонент. Як вищий навчальний заклад, що спеціалізується на муніципальному управлінні, ми маємо забезпечити підготовку висококваліфікованих професіоналів, які будуть не лише компетентні у вузькій сфері своєї спеціалізації, але також і матимуть необхідні знання та будуть готовими практично впроваджувати принципи сталості. Для цієї мети партнерство з ПРООН є унікальною можливістю».
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat