Парламентарі та ПРООН в Україні спільно покращуватимуть діюче законодавство для поширення практики участі громадян в місцевому сталому розвитку

02.04.2007   15:18
30-31 березня 2007 р. у смт. Яремче Івано-Франківської області був проведений круглий стіл народних депутатів України - членів Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України. Він був організований спільно Комітетом Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, ПРООН/ Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку, Всеукраїнською асоціацією сприяння самоорганізації населення та Українською асоціацією місцевих та регіональних влад.

У заході взяли участь Володимир Яловий - Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України, Петро Писарчук, Юрій Кічатий - народні депутати України, В’ячеслав Негода - Завідувач секретаріату Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Сергій Волков - Старший програмний менеджер ПРООН, Джейсінгх Сах - Міжнародний менеджер ПРООН/МПВСР, представники Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, Української асоціації місцевих та регіональних влад, Київської міської державної адміністрації, органів місцевого самоврядування та місцеві громади міст-партнерів ПРООН/МПВСР.

Учасники круглого столу розглянули важливі питання, що стосуються створення та функціонування організацій громад:

Законодавчі перешкоди до залучення громад до місцевого сталого розвитку.
Необхідність прийняття змін та доповнень до законодавства у сфері правового регулювання статусу та функціонування ОСН.
Підготовка та підвищення поінформованості громадян та посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань ОСН.
Роль Конституційного Суду в покращенні правового регулювання статусу і діяльності ОСН.
Роль програм міжнародної технічної допомоги в процесі розбудови системи органів самоорганізації населення.
Досвід громади м. Івано-Франківськ щодо створення ОСН та ОСББ.

Учасники також вивчили досвід залучення громадян до проектів та ініціатив з місцевого сталого розвитку міст-партнерів ПРООН/МПВСР, вивчивши, зокрема, досвід міста Івано-Франківськ.

На основі вивченого досвіду та перебігу експертних дискусій учасниками круглого столу

схвалено у цілому законопроекти щодо внесення змін та доповнень до діючого законодавства в сфері регулювання залучення громадян до прийняття рішень та впровадження проектів та ініціатив зі сталого розвитку на місцевому рівні, зокрема, до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”, та нову редакцію Закону України «Про органи самоорганізації населення».

З нагоди розробки законопроектів п. Володимир Яловий, Заступник Голови Апарату Верховної Ради України, сказав: «Прийняття цих змін до діючого законодавства є дуже важливим, оскільки без них Україна не може далі просуватись в реалізації реформи місцевого самоврядування. Ці зміни не лише допоможуть пришвидшити реформи у сфері житлово-комунального господарства, але й стануть запорукою ефективного розвитку громадянського суспільства».

П. В’ячеслав Негода, Завідувач Секретаріату Комітету, зауважив: «Наша співпраця з ПРООН/МПВСР розпочалася ще у 2004 р. із спільних заходів між Програмою та Українською асоціацією місцевих та регіональних влад. Приємно бачити, що завдяки цій співпраці сьогодні ми можемо розробляти та подавати на розгляд Парламенту такі важливі законопроекти. Слід також пам’ятати, що нашою метою є створити сприятливе середовище для участі громадян в місцевому розвитку; тому ці закони будуть рамковими для подальшого удосконалення відповідної місцевої політики/ законодавства».

Законопроекти, розроблені робочою групою та затверджені учасниками національного круглого столу, будуть доопрацьовані та внесені Парламентським Комітетом на розгляд Верховної Ради України.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь, будь ласка, до п. Олени Урсу за телефоном (+38 044) 280-3007, або електронною поштою olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat