Новоград-Волинська громада вчиться стратегічно планувати свій розвиток

16.04.2007   16:24
Місто Новоград-Волинський, 12-13 квітня: Ділова гра «Стратегія розвитку міста Новоград-Волинський» була проведена для деталізації стратегічного плану розвитку міста і для розробки конкретних проектів та ініціатив щодо його успішного впровадження. ПРООН/МПВСР підтримала цей захід для започаткування процесу партисипативного планування стратегічного розвитку міста спільно місцевими органами самоврядуванням та громадою.
У 2006 році ПРООН/ Муніципальна програма врядування та сталого розвитку надала підтримку Новоград-Волинській міській раді у започаткуванні системи стратегічного планування на місцевому рівні. Задля цього, програмою було залучено експертну та консультативну підтримку від п. Олега Бойко-Бойчука, консультанта з розвитку територій. В результаті, було розроблено документ «Стратегічні орієнтири розвитку міста Новоград-Волинський-2007», який був прийнятий міською радою для подальшого вдосконалення і відповідних дії.

У цьому контексті, 12-13 квітня за підтримки ПРООН/МПВСР та міської ради була проведена ділова гра «Стратегія розвитку міста Новоград-Волинський» за участю депутатів міської ради, громадського активу міста, представників ПРООН/МПВСР, Корост енського та Кам'янець-Подільського міських голів, школярів міста.

Ділова гра тривала два дні, у ході яких її учасники працювали в окремих робочих групах, збирали дані і діагностували протиріччя та проблеми, що стоять на перешкоді розвитку міста, визначали цілі та завдання спільних дій «управлінської команди», з'ясовували, на яку ресурсну базу слід спиратися для досягнення успіху в розвитку міста. Робочі групи розробили конкретні проекти та ініціативи для здійснення запланованих змін і презентували їх решті учасників у формі змагання: проект кожної з груп оцінювався журі, до якого ввійшли міські голови вищезазначених міст та п. Олег Бойко-Бойчук, керівник тренінгу. В результаті проведення ділової гри було розроблено ряд цікавих проектів, як, наприклад, логістичний парк, музей пошти та транспорту, що в майбутньому виведуть розвиток міста Новоград-Волинський на новий якісний рівень. Завдяки даному навчанню, «Стратегічний план розвитку міста Новоград-Волинський» став практичним документом з вимірюваними цільовими орієнтирами; а громада та її місцевий уряд започаткували практику партисипативного планування.

«Цей захід необхідний для такого перспективного міста як Новоград-Волинський. У нього є хороші ресурси: чудова природа, вигідне географічне положення, цікава історія, – і все це може принести колосальний успіх, потрібно лише спільно спланувати спосіб досягнення цього успіху, тобто мати стратегічний план», – зазначив п. Олег Бойко-Бойчук зазначив.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь, будь ласка, до п. Олени Урсу за телефоном (+38 044) 280-3007, або електронною поштою olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat