Місцеві волонтери допоможуть попередити поширення ВІЛ/СНІД в Могилів-Подільський

18.05.2007   10:39
Могилів-Подільський, 15-16 травня: Понад 50 місцевих волонтерів пройшли курс навчання, розроблений ПРООН/МПВПР з метою підвищення їхнього потенціалу з питань ВІЛ/СНІДу підготовки до подальшого розповсюдження знань за технологією «рівний-рівному».
«У місті Могилів-Подільський офіційно зареєстровано 27 ВІЛ-позитивних людей, але всі ми знаємо, що їхня фактична кількість є значно більшою. Такі фактори, як економічна нестабільність, ріст безробіття, наркоманія та проституція погіршують і без того критичну ситуацію та сприяють поширенню епідемії ВІЛ/СНІД. Беручи до уваги те, що Україна, на жаль, займає перше місце по росту епідемії ВІЛ/СНІД в Європі, ми вважаємо, що боротьба зі СНІДом є надзвичайно важливою для нашого міста. Саме тому в 2007 р. для цієї мети ми хочемо використати модель МПВПР щодо заходів з поінформованості», – зазначила Леся Сувалова, директор Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Отож, новостворена мережа шкіл м. Могилів-Поділський спільно з Міським центром соціальних служб та іншими зацікавленими сторонами передбачає у 2007 р. проведення ряду заходів, спрямованих на інформування якнайбільшої кількості людей про важливі питання щодо ВІЛ/СНІД. Заходи включають проведення відео-лекторіїв в міських коледжах для визначеня місцевих волонтерів, їх підготовку з питань ВІЛ/СНІДУ та технології «рівний-рівному», організацію інформаційних кампаній за допомогою місцевих засобів масової інформації, соціальної реклами на рекламних щитах, громадського інформаційного фестивалю і т.д. Після тематичних відео-лекторіїв в місцевих коледжах, понад 50 представників місцевої молоді вирішили стати волонтерами.

15 та 16 травня ПРООН/МПВПР провела тренінги для 2-х груп волонтерів. У ході цих тренінгів молоді люди прослухали презентації про ВІЛ/СНІД, шляхи його передачі; дискутували про різні важливі питання, що стосуються даної теми, продивилися навчальний фільм, обговорили існуючі в суспільстві ставлення людей до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, та працювали в групах для визначення шляхів підвищення рівня поінформованості молоді про ВІЛ/СНІД, щоб популяризувати здоровий спосіб життя та безпечну поведінку. Наприкінці тренінгу, волонтери висловили своє зобов’язання допомагати місцевим органам влади у попередженні ВІЛ/СНІДу в місті.

Волонтери, що пройшли навчання, отримали ряд публікацій, інформаційних матеріалів, диски та відеофільми про ВІЛ/СНІД. Ця ініціатива ПРООН/МПВПР була підтримана іншими проектами та агенціями ООН. Висловлюємо особливу подяку проекту ПРООН «Врядування в питаннях ВІЛ/СНІДу» за їх неоціненну підтримку в розробці змісту тренінгу та надання інформаційних матеріалів для розповсюдження; щиро дякуємо Дитячому фонду ЮНІСЕФ за надання відеофільму «Позитивні діти»; а також ЮНЕЙДС за брошури та спеціалізовані публікації з даної теми.

Згідно з організаційною структурою Мережі шкіл, в майбутньому волонтери проведуть подібні тренінги у місцевих школах – членах мережі – для подальшого поширення своїх знань. Вплив спільних зусиль буде оцінено за допомогою дослідження, що визначить рівень змін у сфері обізнаності людей до і після проведення освітніх заходів.

Для отримання подальшої інформації звертайтеся, будь-ласка, до Олени Урсу, експерта ПРООН/МПВПР з моніторингу та зв’язків, за тел. 044 280 30 07, 280 37 19, або контактуйте електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat