У містах сприятимуть розвитку поінформованості споживачів

08.02.2008   11:04
Рівне, 7 лютого: У співпраці проектів, що впроваджуються Програмою розвитку ООН – «Спільнота споживачів та громадські об’єднання (ССГО)» та «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку (МПВСР)», у містах України заплановано проведення серії тренінгів з метою підвищення рівня поінформованості споживачів про їхні права та механізми їх захисту. Перший тренінг такого роду був проведений у м. Рівне за участю 35 представників місцевих органів влади, НГО та засобів масової інформації.
“Тема підготовки впевнених споживачів та розбудови практик захисту їхніх прав є дуже вчасною та актуальною для України. Вона відповідає загальному напрямку угоди, підписаної між Україною та Світової організацією торгівлі, що відкрила великі можливості для держави, але й стала її серйозною відплвідальністю за споживчий ринок, якість товарів та послуг, доступних на ньому, та механізмів захисту прав споживачів”, – сказав Ігор ТИМОШЕНКО, начальник головного управління економіки Рівненської обласної державної адміністрації, відкриваючи семінар-тренінг.

Під час тренінгу, його учасники дізналися загальну інформацію про базові принципи та мехіназми захисту прав споживачів в Україні та Європейському Союзі, обговорили переваги незалежного порівняльного тестування, здобули знання про можливості підтримку від проекту ССГО щодо споживчої поінформованості, освіти та інформаційних кампаній. Тренери – п. Клавдія МАКСИМЕНКО, менеджер проекту ССГО, та п. Денис ПОЛТАВЕЦЬ, старший експерт ССГО, - відповіли на питання від аудиторії, надали учасникам публікації з теми та запросили всіх зацікавлених сторін до подальшої співпраці.

“Кожен з нас є споживачем. Тому ця тема стосується кожного. Ми як обласне упарвління у справах захисту прав споживачів є відповідальними за цю діяльність на обласному рівні. Понад 99% перевірок підприємців та бізнесових компаній на предмет дотримання ними прав споживачів завершуються виявленням невідповідностей та порушень поточного законодавства. Тому, щоб бути спроможними захистити себе від товарів та послуг низької якості, споживачі мають знати свої права та бути готовими компетентно їх відстоювати”, – сказала Євгенія МОСІЮК, начальник обласного управління у справах захисту прав споживачів.

Тренінги такого роду також планується провести для представників таких міст-партнерів МПВСР як Новоград-Волинський (Житомирська обл.), Кіровське (Донецька обл.), Рубіжне (Луганська обл.), Вознесенськ. Миколаїв (Миколаївська обл.), Гола Пристань (Херсонська обл.) та Львів.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтесь до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН.МПВСР з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за тел. +38 (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat