Міста-партнери ПРООН/МПВСР поділились своїм досвідом щодо місцевого розвитку за участі громад

13.03.2008   14:01
м. Євпаторія, 11-12 березня: Три члени команди Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, включаючи представників київського офісу управління проектом та міст-партнерів Івано-Франківськ і Вознесенськ, представили свої досягнення щодо залучення громад до місцевого сталого розвитку в ході семінару «Самоорганізація громадян», організованого ПРІК у Криму.
Згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування», територіальні громади можуть вирішувати свої соціально-економічні проблеми самостійно та на місцевому рівні. Така децентралізація є ключовим елементом демократичного врядування та сталого розвитку українського суспільства. Вона сприяє росту відповідальності представників влади та посилює участь громадянського суспільства в процесі прийняття рішень. Рішення, що приймаються, в більшій мірі відповідають потребам та ресурсам громад, що, в свою чергу, гарантує більш ефективну роботу та стає основою плідної співпраці між людьми та органами місцевого самоврядування. З огляду на це, Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні впроваджує ряд Програм, спрямованих на широке залучення громад до процесу прийняття рішень задля досягнення місцевого сталого розвитку, включаючи такі як «Програма розвитку та інтеграції Криму», «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», «Чорнобильська програма відродження та розвитку» та проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громади в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Для узагальнення та обміну набутим досвідом, ПРООН/ПРІК у Криму був організований семінар «Самоорганізація громадян: перспективи місцевого та регіонального розвитку Криму». В ході цього семінару, його учасники обговорювали існуючі практики самоорганізації громадян, різні типи організацій громад, способи посилення їхньої життєстійкості, механізми налагодження відносин із органами місцевої влади та НГО в контексті досягнення місцевого та регіонального розвитку.

Під час семінару, три представники ПРООН/МПВСР, включаючи п. Олега Федоришина, менеджера Івано-Франківського Ресурсного центру зі сталого розвитку, п. Олександра Заїку, начальника відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій Вознесенської міської ради, та п. Ірину Скалій, експерта ПРООН/МПВСР з врядування та сталого розвитку, поділилися досвідом міст-партнерів Програми щодо врядування та розвитку за широкої участі громадян у містах України. Представники МПВСР розповіли про діяльність об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення для вирішення пріоритетних проблем їхніх житлових будинків; описали особливості роботи громадських організацій навчальних закладів для покращення навчального середовища в школах та дитячих садках; та поділились досвідом створення громадських дорадчо-консультаційних форумів, що створюються на загальноміському рівні для спільного планування та вирішення місцевих проблем сталого розвитку.

На основі висновків та напрацювань семінару будуть підготовлені рекомендації та план дій щодо посилення участі громад у місцевому розвитку. Збірка матеріалів даного семінару є в наявності в офісі МПВСР для можливого ознайомлення представників зацікавлених міст-партнерів.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтесь до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН/МПВСР з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за тел.: +38 (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelbursa evden eve nakliyatbetparkblue dropskamagra jelkamagra jelkamagra jelbursa evden eve nakliyat